Piyasalarda korku tırmanıyor: ABD’de borsa durdu!

Piyasalarda korku tırmanıyor: ABD’de borsa durdu!
Küresel piyasalar corona virüs salgını ile yaşanan panik havasında sert düşüşler yaşıyor. Borsa İstanbul’da değer kaybı yüzde 8’i bulurken, ABD borsaları sabah saatlerindeki sert düşüş sonrası işlemleri kapattı.

Dünya borsaları corona virüs salgınının yayılması ve can kayıplarının arması sonrası sert düşüş yaşıyor. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde değer kaybı yüzde 8’i geçerken, ABD borsaları ise güne yüzde 7’lik değer kaybıyla başlayınca işlemleri kesti.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, saat 16:38 itibarıyla BIST 100 Endeksi, yüzde 8 düşüşle 92.900 puan seviyelerinde bulunuyor. Endeksteki düşüş 8100 puan.

Güne 6,21'den başlayan dolar/TL, 6,27 seviyesine geldi. Euro/TL ise 7,03 seviyelerinde...

ABD'DE DEVRE KESİCİLER ÇALIŞTI

ABD borsasında açılışın ardından düşüş yüzde 7'ye ulaşarak bugün de borsalarda işlemlerin 15 dakika durmasına neden oldu.

Altın da yüzde 8 kayıpla Fed kararı öncesi seviyenin altına geriledi.

ECB'NİN HAMLELERİ PİYASALARDAKİ TANSİYONU DÜŞÜRMEDİ

Fed ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının ardından gözlerin çevrildiği Avrupa Merkez Bankası'ndan benzer bir karar gelmedi. Faizleri değiştirmeyen ECB, piyasalara likidite sağlayacak adımlar atmayı tercih etti. Bankaların nakit akışına destek olacak olan LTRO ihaleleri ve 120 milyar euroluk varlık alımı ile ECB, zor durumdaki finansal sisteme nakit akışı sağlayacağı mesajlarını verdi. Bu hamleler bile sert satışların yaşandığı Avrupa borsalarında tansiyonu düşürmeye yetmedi. Saat 16:15 itibarıyla Almanya'da DAX yüzde 7,5, İngiltere'de FTSE yüzde 7; Fransa'da CAC yüzde 8 civarı ekside seyrediyor.

ABD VADELİLER DEVRE KESTİ

Koronavirüs, dünya borsalarını kasıp kavuruyor. Yönünü aşağıya çeviren hisse senetlerinde, çok geniş fiyat aralıklarındaki dalgalanmalar devam ediyor. ABD borsaları, günü yine yüzde 5'e yakın kayıplarla kapattı. ABD borsalarına paralel bir seyir izleyen Asya'da da benzer kayıplar yaşanıyor. ABD vadelilerde yüzde 5'i aşan düşüşler sonrası sabah saatlerinde devre kesici uygulandı.

PETROL YENİDEN 33 DOLARA GERİLEDİ

Petrol fiyatları, hafta başındaki yüzde 30'luk kaybın ardından 38 doları aşan düzeltme hareketini sonlandırdı. İki gündür değer kaybeden petrol, bu sabah saatlerinde 33 dolar civarında. Spot altının onsu ise 1625 doların biraz üzerinde.