PKK çadır kurdu

PKK çadır kurdu
Belçika hükümeti, terör örgütü PKK'ya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı Türkiye-AB Zirvesinin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurması için izin verdi.

Türkiye'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, İçişleri Bakanı Jan Jambon, Adalet Bakanı Koen Geens'in katılımıyla yapılan üçlü toplantıdan sadece bir hafta sonra terör örgütü yandaşlarından yeni bir adım geldi.

PKK yandaşları aldıkları izin sayesinde Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı Türkiye-AB Zirvesi'nin yapılacağı Brüksel'deki AB Konseyi binasının hemen arkasına çadır kurdu. Terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal'ın Gündeydoğu'daki terör operasyonlarını eleştirmek için basın toplantısı düzenlediği çadır halen kaldırılmış değil. Terör örgütünün sembolleriyle dolu olan çadırın etrafında az sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı görüldü. Belçikalı bakanlar, geçen hafta terörle mücadelede işbirliği sözü vermesine rağmen çadıra müdahale edilmedi.

Belçika İçişleri Bakanlığı yetkilileri, zirve öncesi üstelik de zirvenin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasına terör örgütünün çadır kurmasının güvenlik riski oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya cevap vermedi.