PKK dağa çıkaracak kimse bulamıyor

PKK dağa çıkaracak kimse bulamıyor
Milli Güvenlik Kurulu'nun son toplantısında, devletin zirvesine Genelkurmay ve MİT terörle mücadele konusunda brifing verdi. Dikkat çeken tespitlerin yer aldığı raporlara göre, yıl içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10 bini aştı.

Güvenlik güçlerinin etkin operasyonları PKK'yı felç etti, şehir merkezlerinden temizlenen terör örgütü, kırsalda da artık eylem yapamaz duruma geldi, kaybettiği teröristlerin yerini de dolduramıyor. Çünkü artık gençler dağa çıkmak istemiyor.

Son Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda hem Genelkurmay Başkanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı terörle mücadeleye ilişkin raporları paylaştı. Raporlardaki en çarpıcı vurgu ise, terör örgütünün bitirilmesinde sona yaklaşıldığı.

Raporlarda terör örgütünün sonunun nasıl geldiğine ilişkin detaylar da var. Buna göre, terör örgütü güvenlik güçlerinin etkin operasyonları sonucu çok sayıda mensubunu kaybetti, kaybettiği teröristlerin yerine ise eleman koymakta güçlük çekiyor. Dağa çıkışlar yarı oranında düştü.

ETKİSİZ KILINAN TERÖRİST 10 BİN

Hendek ve barikatlarla şehirleri ateş topuna çevirmek isteyen terör örgütü, operasyonlar sonrası geri çekilmek zorunda kaldı. Bahar aylarında eyleme geçmeye hazırlanıyordu. Ancak bu planı da çökmüş durumda. Çünkü sadece 2016'da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10 bini geçti.

Raporlara göre, dağa çıkanların sayısının düşmesinin en önemli nedeni, ailelerin çocuklarına izin vermemesi, çocukları terör örgütüne katılanların ise devletten yardım istemesi.

Terör örgütünün Nusaybin ve Cizre'deki operasyonlara ilişkin kara propagandasına da raporda yer verildi. Sivillerin hedef alındığı, yaşlı, çocuk ve kadınların operasyon bölgesinde mahsur kaldığı iddiaları kanıtları verilerek yalanlandı. Raporlara göre, sadece Nusaybin'deki operasyonlar süresince 1804 vatandaş tahliye edildi, operasyonun devam ettiği altı mahallede vatandaşların tahliyesi amacıyla 272 kez, teröristlerin teslim olması içinse 149 kez çağrı yapıldı, tüm bu faliyetlerin görüntülerinin kayıt altında olduğu vurgulandı...