PKK, şimdi de bölge mahkemesini kurdu

PKK, şimdi de bölge mahkemesini kurdu
Müzakere ortağı AKP sayesinde adım adım kendi devletini inşa eden bölücüler, şimdi de kırsal bölge mahkemesi kurup hakim tayin etti

PKK, kırsalda da adli sisteme geçti

Haber: Bilun Çelik

AKP iktidarı ile yürütülen sözde çözüm süreciyle özerklik peşinde koşan, Doğu ve Güneydoğu’da ilçelere kendi kaymakamlarını atayıp, kendi karakollarını, mahkemelerini, vergi dairelerini hatta kendi “Yargıtay”ını kuran terör örgütü PKK, şimdi “bölge mahkemeleri”ni hayata geçirip sözde “yargıçlar” atamaya başladı.TERÖR örgütünün, şehir merkezlerinin dışındaki kırsal alanda ilçelerle Kandil arasındaki yargı ayağını oluşturacak bu mahkemelerin sözde “hakimleri” istihbarat raporlarına da geçti. Bu arada PKK’nın özerklik için pilot bölge ilan ettiği Cizre ve Silopi’deki mobil karakollarının sayısı da sürekli olarak artıyor.Müzakere ortağı AKP sayesinde “özerklik” yapısını hızlandıran terör örgütü PKK, bölgede oluşturduğu adli sistemine, yerel mahkemeleri ve Kandil Yargıtay’ının ardından şimdi de bölge mahkemelerini de ekledi. Terör bölgesindeki il ve ilçelerde KCK mahkemeleri kuran örgüt, Kandil’de de Yüksek Mahkeme kurarak, PKK yargısının iki ayağını oluşturmuştu. Bu konuda üçüncü bir adım atan terör örgütü, şehir merkezlerinin dışındaki kırsal alanda şehirler ile Kandil arasındaki yargı ayağını oluşturmak için bölge mahkemeleri kurmaya başladı. PKK, bölge mahkemelerini kırsal bölgelerde konuşlandırdı. Bölgedeki istihbarat birimlerinin raporlarına yansıyan bilgilere göre terör örgütünün bölge mahkemeleri ve sorumlu sözde hâkimleri şöyle: Kemal kod adlı H.A.A., Oğul bölgesinden, Andok kod adlı B. T., Kavaklı bölgesinden, Roni kod adlı T. B., Urşe bölgesinden ve Memyan kod adlı (adı tespit edilemeyen)  terörist de Yüksekova, Aşağı Uluyol, Değerli bölgelerinden sorumlu sözde mahkeme başkanı. Ayrıca hali hazırda Hakkâri Belediyesi Meclis üyesi olan M. S. E. Hakkâri sözde cumhuriyet başsavcılığı görevini yürütüyor.

PKK çadırları
Terör örgütü PKK özerklik için pilot bölge ilan ettiği Cizre ve Silopi’de mobil karakol uygulaması için kurduğu çadırların da sayısını arttırdı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Şırnak ili Cizre ilçesi Nur ve Sur mahallelerinde toplam 4 çadır, Silopi ilçesi Başak, Karşıyaka, Barbaros ve Şehit Harun Boy mahallelerinde toplam 4  çadır, bölücü örgüt üyeleri üyeleri tarafından kuruldu. Güvenlik birimlerinin ifadelerine göre; çadırların önünde gece ve gündüz örgüt mensupları silahlı nöbet tutuyor. Çadırlarda bebek katili Abdullah Öcalan ve örgütün ön planda yer alan  diğer elebaşılarının posterleri ile terör örgütünü simgeleyen flamaları asılı. Çadırlar, yapacakları eylem öncesi planlama, toplanma ve görev dağılımı için kullanılıyor. Örgütün kaçırdıkları kişileri bu çadırlarda sorgulayarak cezalandırdıkları, ayrıca askere alma ve sözde vergi işlemlerinin çadır içerisinde örgüt mensuplarınca gerçekleştirildiği biliniyor. Çadırlarda barınma amaçlı  eşyaların bulunmakta olup YDG-H yapılanması, yeni katılımları artırmak ve koordine etmek için  bu çadırları kullanıyor.

Adım adım bölünmeye
“Demokratik özerklik” olarak ilan edilen eyalet sistemin altyapısı AKP iktidarı tarafından atılan adımlarla hazırlandı. Türkiye’nin üniter yapısını parçalamaya yönelik olarak önce bir kaç ili bir araya getirerek “Bölgesel Kalkınma Ajansları” kuruldu. Arkasından da önce 15 ilde her biri yerel bir yargıtay olması planlanan bölge adliye mahkemeleri kuruldu. Yerinden yönetilen “Özerk Kürdistan Planı” doğrultusunda eğitim alanında atılan adımlara göre bundan sonra okul müdürleri, müdür yardımcıları, eğitimle ilgili kurum yöneticilerinin tamamı Ankara yerine bulundukları illerin valileri tarafından atanacak.