PKK'dan hain Sur planı

PKK'dan hain Sur planı
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın bugün yürüyüşe çağırdığı Sur'da PKK'nın kanlı provokasyon planı ortaya çıktı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır halkını Sur için yaptığı yürüyüş çağrısıyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İstihbarat birimlerinin edindiği bilgilere göre Türkiye'de büyük bir ayaklanma çıkarmak için sembolik olarak Sur seçildi. Sivil halk buraya çekilerek büyük bir kaos planı hazırlandı. 

HDP koordinesindeki kaos planında görev dağılımı bile yapıldı. 21 Mart Nevruz günü Sur'da provokasyonla Türkiye genelinde provokasyon eylemleri başlatılacaktı. Ancak Sur'daki teröristlerin artık iyice köşeye sıkışması ve Kandil'den gelen 'Sur düşmek üzere elinizi çabuk tutun' talimatıyla Selahattin Demirtaş beklenmedik açıklamayı yaptı. Sur'da yürütülen terör operasyonlarını 'abluka' olarak niteleyen Selahattin Demirtaş, dışarıdan gelecekler ve bölge halkını bugün saat 16.00'da Sur'a yürümeye çağırdı. 

PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Ayn El Arab (Kobani)'den sınırı geçmeye çalışan 2 kişi, Suruç'ta yakalandı. Mesut C. ve Abdurrahman P. isimli şüpheliler, sorgularında PYD tarafından Sur'a keskin nişancı olarak gönderildiklerini itiraf etti. Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, teröristleri Sur'a götüreceği öğrenilen 'Zagros' kod adlı Deniz Ç.'yi kent merkezinde yakaladı. Gözaltına alınan Ç.'nin sorgusu devam ediyor.