PKK’lı öğretmenlerin büyük bir kısmı göreve geri dönebilir

PKK’lı öğretmenlerin büyük bir kısmı göreve geri dönebilir
14 bin PKK’lı öğretmenin ihracıyla ilgili partisi adına açıklamalarda bulunan HDP Vekili Baluken, 10 gün içinde iyi haber almayı beklediklerini söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen 14 Bin PKK’lı öğretmen görevlerine iade edilmeye başlandı. İlk olarak Tuncel’ide 386 öğretmen görevine geri döndü.

Milli Eğitim Bakanı ile görüşmelerde bulunan HDP’liler, öğretmenlerin kısa bir zamanda göreve iade edileceklerini açıkladılar.

1 HAFTA 10 GÜN İÇİNDE

Konuyla ilgili konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “MEB yetkilileri süreci hızlandıracaklarını ve bir hafta-on gün içerisinde sonuçlandıracaklarını ifade ettiler”dedi.

MEB yetkililerinin bu bilgiler doğrultusunda “Süreci hızlandıracaklarını ve bir hafta-on gün içerisinde sonuçlandıracaklarını” ifade ettiğini belirten Baluken, “Beklentimiz eğitim emekçileri üzerindeki hukuksuzlukların giderilmesi ve sendikal faaliyetlerin suç gerekçesi yapılmamasıdır. Süreci eğitim emekçilerinin tamamının maruz kaldığı hukuksuzluklar giderilinceye kadar takip edeceğiz. HDP olarak eğitim emekçilerinin merkezi ve yerel düzeyde yürüttükleri mücadelelerin yanında yer almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler