PKK'lı teröristlerden hain plan!

PKK'lı teröristlerden hain plan!
Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin kontrol altında tutamadığı binaları patlatmaları ve güvenlik güçlerinin geçmelerini engellemeleri için tüp ve amonyum nitrat çuvallarını kullandıkları ortaya çıktı.

Binaların kolonlarına konulan içinde patlayıcı bulunan tüplerin ve camların önünde konulup mevzi olarak kullanılan amonyum nitrat çuvallarının PKK'lıların binaları terk ettiği sırada patlamak için yerleştirildiği belirtildi. PKK'lı teröristlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarında da 'kimyasal silah kullanıldı iddialarına artık kimsenin inanmadığı' ifadeleri yansıdı.

.jpg

Hakkari Yüksekova'da güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik sürdürdüğü 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan GÜlle operasyonu esnasında; PKK'nın sözde Kuzey Irak sorumlusu Fehmi Atalay, PKK'nın sözde Yüksekova öz savunma sorumlusu Yusuf Saydut ve 'Telho' kod adlı terörist arasında geçen telsiz konuşmalarında, 'teröristlerin kontrol altında tutamadığı binaları patlatarak enkaz oluşturmaları ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçmelerini engellemeleri' ifadeler şeklinde ifadeler kullandığı tespit edildi.

Bölgedeki askeri kaynaklar, PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmaları ve fotoğraflarda görülen tahribatlardan, Yüksekova'daki bina ve tesislere yönelik yıkım girişiminde bulundukları, hatta bu eylemleri güvenlik kuvvetlerinin geçişi esnasında binaları, sokakları ve caddeleri yıkarak geçişi engelleyecek şekilde tasarladıkları ve düzenekleri bu amaç doğrultusunda hazırladıklarının görüldüğünü belirtti.

KULLANILAN TÜPLER VE AMONYUM NİTRAT ÇUVALLARI

Hakkari Yüksekova'da 'bu tahribatın TSK tarafından yapıldığı, teröristlerin bu yıkımı yapabilecek silah ve malzemelerinin olmadığı, ellerinde sadece Kaleşnikof silahı olan teröristlerin bu yıkımı nasıl yaptıklarını anlayamadıkları' şeklindeki iddiaların yalan olduğunu belirten bölgedeki askeri kaynaklar 'Kimyasal silah kullanıldı' iddiasına ise Yüksekova'dan çekilen fotoğraflarla yanıt verdi. PKK'lı teröristlerin kontrol altında tutamadığı binaları patlatarak enkaz oluşturmaları ve güvenlik güçlerinin geçmelerini engellemek için tuzaklanmış tüplerin binaların kolonlarına konulduğu belirtildi. Yapılan aramalarda bugüne kadar bulunan yaklaşık 140 bin tüpün sadece güvenlik güçlerine yönelik hazırlanan el yapımı patlayıcı için kullanılmadığı koruyamadıkları binaların yıkımı için hazırlandığı ifade edildi. PKK'lı teröristleri kaldığı evlerdeki camlarının önüne yığılmış amonyum nitrat çuvallarını hem siper hem de evleri terk ederken patlatmak amaçlı olduğu belirtildi.

'KİMYASAL SİLAH KULLANILDI' İDDİALARI TELSİZ KONUŞMASINDA

'Kimyasal silah kullanıldı' iddiaları ile ilgili olarak ise PKK'lı teröristlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmasında bu iddiaya artık kimsenin inanmadığını yönündeki ifadeler yer aldı. PKK'lı teröristlerin bu iddialarla ilgili telsiz konuşması şöyle;

FERHO telsiz Çağrı Adını (Ç/A) kullanan üst düzey teröristle REFİK telsiz Çağrı Adını (Ç/A) kullanan diğer bir üst düzey teröristin arasında geçen görüşme:

"FERHO (Ç/A) : Refik duyuyor musun?

FERHO (Ç/A) : O kimyasal olayı büyük yalan. Şehadetler yalan. Heval bu yalanı atanlar sonunda gerçeğin ortaya çıkacağını düşünmüyor mu? Yardım edeyim derken içine ..çıyorlar. Abartının ötesinde bir durum yaratılıyor. Kimse bize artık inanmıyor.

REFİK (Ç/A) : Niyet iyi ama dediğine katılıyorum. Yukarıdan da talimatlı değildir bu açıklama.

FERHO (Ç/A) : Bir tane şehit var Ormanlık alanda, onun dışında ciddi bir şey yok. Düşman bu dört yoldan üçgen binaya doğru ilerlemeye çalışmış. Bu Güngör ile Cumhuriyet'te (cadde isimleri) çok yoğun düşman baskısı var, ateş yoğun, nefes alamıyorlarmış. Yüksekova'yı ana yolun geçtiği yerden ikiye bölmüş düşman, çok akıllıca. İrtibat kesik, takviye alamıyorlar

REFİK (Ç/A) : En kilit ve hassa noktamız Yüksekova. Çok kötü oldu. Buraya bu kadar kısa zamanda sıra gelmez diyorlardı. Sur iyi direndi diğerleri tamamen çöktü.

FERHO (Ç/A) : Şerefsizler çoğu teslim oldu veya kaçtı. Ölenler de beklediğimiz gibi direnemedi. Kırsal olmasa bunların ömrü iki gündü sana söyleyeyim.

REFİK (Ç/A) : Bu kimyasal yalanı ters tepti, haklısın. Hemen görüşelim, yukarı talimatlandırmadan kendi başlarına iş yapmasınlar. Önüne gelen konuşuyor.

FERHO(Ç/A) : Büyük çağrıyı kullanacağım, söylerim o zaman, haklısın."