PKK'lılara müdaha eden polis ırkçılıkla yargılanacak

PKK'lılara müdaha eden polis ırkçılıkla yargılanacak
Londra’da PKK'lıların düzenlediği bir gösteriye müdahale eden polis memuru hakkında, ‘ırkçılık’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Londra’da PKK'lıların gösterisi sırasında, kendisine tepki gösteren kalabalıktan bir kişiye “Bana kendi ülkemde ne yapacağımı söyleme” diyen polis memuru Marcus Tyson hakkında soruşturma açıldı. PKK'lı göstericinin, Tyson hakkında şikayette bulunduğu bildirildi.

​Olayın görüntülerinin basına yansımasının ardından işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 29 yıllık polis Tyson, soruşturma açılmasına karşı çıkarak amirlerinin olaya fazla tepki gösterdiğini savundu ve tek yaptığının trafiği tıkayan göstericileri kontrol altına almak olduğunu söyledi. Emniyet yönetimini ‘Stalinist düşünceyle çalışmakla’ yargılayan Tyson, ırkçılık baskısı nedeniyle Londra polisinin işlerini yapmakta zorlandığını da kaydetti. Sunday Times gazetesine konuşan Tyson, “Neye dayanarak ırkçılık açıklaması yapıldığını bilmek isterim. Buranın benim ülkem olduğu açık bir gerçek” dedi.

İlgili Haberler