PKK'nın Amerikan malı patlatıcısı

Türk Silahlı Kuvvetleri 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığınca Cudi dağında yaptığı operasyonda hayret yaratan ileri teknoloji ürünü müthiş bir uzaktan kumanda cihazı ele geçirildi.

PKK'nın gerek canlı bomba, gerek bombalı araç ve gerekse yollara, mazgallar, köprü altlarına tuzakladığı bombaları Amerikan malı bu cihazla patlattığı anlaşıldı.

Ağrı ilinin Anılmış-Kemerli bölgesinde icra edilen operasyonda 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen malzemeler Genelkurmay Başkanlığı tarafından medyaya iletildi.

Bu malzemeler arasında bulunan Amerikan malı bu cihaz dikkatimi çekti ve yaptığım araştırmada 140 Amerikan dolarına satıldığını öğrendim.

Amerika'da bu cihazı üreten ve satan firmanın müşteri temsilcisi ile görüştüm.

Adının verilmesini istemeyen müşteri temsilcisi, "Bizden bu cihazları satın alanların kimliklerini araştırma yetkimiz yok." dedi.

Çanta şeklinde satılan bu cihazda 12 adet ateşleme yapan ünite olduğunu, 2 adet ana kontrol ünitesi olduğunu öğrendim.

2 kilometre uzaktan bir patlayıcının ateşlenerek patlama sağlanabilmesi bu cihazla mümkün.

Bir çanta 12 ayrı patlamada kullanılabiliyor.

Medya bu tür patlamalardan sonra cep telefonu ile patlatıldığı haberlerini verirken askerler tarafından ele geçirilen bu cihaz gösterdi ki PKK, Amerikan malı ileri teknolojiye sahip elektronik teçhizat kullanıyor.

4 adet küçük kalem pille çalışan ateşleme cihazı ile 9 volt pille çalışan kumanda cihazı 433.92MHz radyo dalgası üzerinden sinyal ile patlamayı sağlıyor.

Bir çanta halinde 12 adet ateşleme cihazı ile 2 kumanda cihazı olarak satılan bu teçhizatta kullanılan ateşleme cihazı, 5 cm. eninde 5 cm. boyunda ve 4 cm. kalınlığında.

Bu ateşleme cihazı plastik kaplı olduğu için metal detektörlerle de yakalanamıyor.

Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Cizre, Gaziantep ve daha pek çok yerde meydana gelen canlı bomba patlamaları ile yollar, menfezler, binalar gibi yerlerdeki patlamaların bu ve benzeri uzaktan kumandalı ateşleme cihazları ile yapıldığı anlaşılıyor.

Yazarın Diğer Yazıları