PKK'nın karargâhına büyük baskın!

PKK'nın karargâhına büyük baskın!
Diyarbakır'ın Sur İlçesinde bulunan tarihi Ermeni Protestan kilisesini karargâh olarak kullanan PKK'lı teröristlere karşı güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon sonrası bölge teröristlerden temizlendi.

Önceki gün Yeniçağ'ın gündeme getirdiği ve örgütün üs olarak kullandığı kilisede örgüt içi infazlar gerçekleşmişti. Teröristlerin adeta kale gibi kullandığı Ermeni Protestan kilisesi, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla teröristlerden temizlendi.

Sur'da özel harekatçıların düzenlediği başarılı operasyonda, PKK'lıların saklandığı kiliseye operasyon yapıldı. Yoğun çatışmaların yaşandığı operasyonda çok sayıda terörist öldürüldü. Operasyon sonrası Kilise ve çevresinde güvenlik önemleri alan güvenlik güçleri, çok sayıda da teröristlere ait mühimmat ve lojistik malzeme ele geçirdi.

 


PKK KİLİSELERE BOMBA ATARAK SUÇU DEVLETE YIKMAYA ÇALIŞIYOR

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonundan sonra kaçmayı başaran bazı teröristler tarihi kilisenin avize ve camlarını kıran teröristler, kilisenin içinde ise büyük hasarlar meydana getirdi. PKK’nın buradaki amacı ise suçu devlete atarak Avrupa’nın dikkatini çekmek.