PKK’nın sigara deposuna baskın

PKK’nın sigara deposuna baskın
Van Polisi, bölücü örgüt PKK'nın Bulgaristan-İran-İstanbul hattında sigara kaçakçılığı yapan hücresini çökertti.

Van Polisi, bölücü örgüt PKK’nın Bulgaristan-İran-İstanbul hattında sigara kaçakçılığı yapan hücresini çökertti. Başkale girişindeki bir depoya baskın düzenleye KOM ve İlçe ekipleri, 3 TIR dolusu 450 bin paket sigara ele geçirdi. Üç militan gözaltına alındı.

Bölücü örgüt PKK’nın en önemli gelir kaynağı olan sigara kaçakçılığını kurutmaya yönelik operasyon, öğlen saatlerinde gerçekleştirdi. Alınan bir istihbaratı değerlendiren Van İl Emniyet Müdürlüğü (VEM) dedektifleri, Başkale’deki bir depoya baskın düzenledi.



Gözlerden ırak depoya giren KOM Büro ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaklaşık 3TIR’ı ağzına kadar dolduracak 900 koli kaçak sigarayla karşılaştı. Deponın içinde ve dışında pusu kuran ekipler, 1 saat sonra içeri giren 3 militanı kıskıvrak yakaladı. Sağlık kontrolünden geçirilen hainler, VEM KOM Büro’da sorguya alındı. Geniş güvenlik önlemleri altında kolilerdeki sigaraların sayımını tamamlayan dedektifler, 450 bin paket sigara ele geçirildiğini ortaya çıkardı. İfadeler doğrultusunda operasyonun genişletilmesi bekleniyor.