PKK’nın sivil katliamı telsiz kayıtlarına yansıdı!

PKK’nın sivil katliamı telsiz kayıtlarına yansıdı!
PKK'lı teröristlerin Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaptığı eylemin telsiz kayıtları, örgütün sivilleri katlettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Örgütün sözde Tunceli eyaleti Ovacık Özel Güç Sorumlusu Mahsum kod adlı teröristin, eyalet sorumlusuna, "Ağırlıklı olarak siviller yaralanmış, iki polis ve savcının eşi dışında dokuz sivildir. Siviller önemli insanlardır hele bu dönemde çok çok önemlidirler bizim için. Yüksekova,Nusaybin’de yaşananlar daha yeni. Siviller yoksa biz de yokuz arkadaş. Yaşar Dede diye biridir. Çok sevilen biridir orada. Yani öyle söylendiği gibi değil. Size yanlış bilgi geçiyorlar. Bölge halkı barut gibi" diye tepki gösterdiği tespit edildi.

13 Haziran'da Tunceli'nin Ovacık ilçesi adliye binasına yapılan bombalı araç saldırısında iki polis ve on sivil vatandaş yaralanmıştı. Terör eylemini, PKK'nın kollarından biri olan Halkların Birleşik Devrimci Cephesi (HBDC) adlı örgüt üstlenmişti. Bölge halkı arasında Yaşar Dede olarak bilinen Alevi dedesinin de evi bu patlamada büyük zarar görmüştü. Eylem, Tunceli'de halk arasında infiale neden olmuştu.

Teröristlerin, telsiz konuşmalarında sivil halkın öneminden “dönemlik” şeklinde bahsetmeleri,  bölge halkını menfaat için kullandıklarını ortaya çıkardı.

Mardin (Sözde Tunceli eyaleti Özel Güç Sorumlusu), Mahsum (Sözde Tunceli eyaleti Ovacık Özel Güç Sorumlusu), ve Sülbüs (Sözde Tunceli eyaleti Batı Karargâh Kadın Sorumlusu) kod adlı teröristler arasında geçen konuşma şöyle:

Mahsum: Bu arkadaşların yaptığı eylem var ya?..
Mardin: Evet, tamam.
Mahsum: Yani bak tekmil öyle verildiği gibi değil, aslını ben vereyim.
Mardin: Tamam ver, nedir aslı?
Mahsum: Ağırlıklı olarak siviller yaralanmış, iki polis ve savcının eşi dışında dokuz sivildir. Siviller önemli insanlardır hele bu dönemde çok çok önemlidirler bizim için. Yüksekova, Nusaybin’de yaşananlar daha yeni. Siviller yoksa biz de yokuz arkadaş.

Mardin: Tamam doğru dersin. Konu nedir?
Mahsum: Yaşar Dede diye biridir. Çok sevilen biridir orada. Yani öyle söylendiği gibi değil. Size yanlış bilgi geçiyorlar. Bölge halkı barut gibi. Yapmayalım böyle, kaybediyoruz.
Mardin: Sonra tartışalım bunu, burada gerek yok. Hassas konu, hassas konu. Sonra tamam.