PKK'ya darbe üstüne darbe indirildi

PKK'ya darbe üstüne darbe indirildi
Milli Savunma Bakanlığı, 98'i son 1 ayda olmak üzere, 2020 yılında 1031 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

DHA'nın haberine göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının; yurt içine geçişini kısıtlamak, yurt içinde ve dışında barınmasını engellemek ve eylem kabiliyetini yok etmek amacıyla dönem içerisinde; 3’ü büyük, 16’sı orta çaplı olmak üzere toplam 19 operasyon yapıldığı belirtildi. 

Açıklamada "İcra edilen operasyonlarda 98’i son bir ayda olmak üzere, 2020 yılı içerisinde 1031 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca teröristler tarafından kullanılan 124 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiş, 105 adet EYP tespit edilerek imha edilmiştir. Terör örgütleriyle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir" denildi.

Açıklamada ayrıca "Hudut güvenliğinin, alınan tedbirler artırılarak hudut birlikleri tarafından 7 gün 24 saat esasına göre sağlandığı belirtilerek, "Hudutlarda alınan tedbirlerin artırılması sonucunda, son bir ayda yasadışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 8 bin 165 şahıs yakalanmış, 47 bin 727 şahıs hududu geçemeden engellenmiştir. Bu şahıslar arasında toplam 32 terörist bulunmaktadır" ifadesine yer verildi.

mehmet-008.jpg