Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

PKK'ya destek veren ülkeler...

Sevgili okuyucum; PKK'ya destek veren ülkeleri, Türk milletinin bilmesi ve hiç unutmaması gerekiyor... 21 Şubat 2016 tarihli internethaber.com sitesinden aldığım bilgileri kısaltarak sizlere sunacağım. Rusya: Sam füzeleri, RPG roketatarlar, 60 milimetrelik havan topu ile bunlara ait mühimmat, uzaktan kumandalı mayınlar, gece görüş dürbünleri. Kalaşnikoflarda ise yüzde 70'lik oranla Rusya ilk sırada. PKK'nın kullandığı roketlerin yüzde 65'i Rusya'ya ait. İngiltere: Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçaklarıyla roketatarlar PKK'ya teslim ediliyor. Ele geçirilen diğer suikast silahlarının İngiltere orijinli olduğu tespit ediliyor. Almanya: Kod numaralarını ordu envanterinin dışında tutarak PKK'ya füze gönderiyor. İtalya'yı mayınlar konusunda izleyen diğer ülke ise Almanya. Almanya ayrıca PKK'lı teröristlere siyasi eğitimin verildiği bir ülke. ABD: Silahların seri numaralarını silen ABD, PKK'ya her türlü silahı aktarıyor. Ele geçirilen diğer suikast silahlarının ABD orijinli olduğu tespit ediliyor. ABD'nin bir diğer desteği ise el bombaları. İtalya: ABD gibi, silahların seri numaralarını silerek PKK'ya veriyor. Son on yılda güvenlik güçlerinin PKK'ya yaptığı operasyonlarda ele geçirdiği mayınların yüzde 60'ı İtalya'ya ait. Tabancalarda da İtalya imzası var. İtalya ayrıca PKK'lı teröristlere siyasi eğitimin verildiği bir ülke. Çin: ABD ve İtalya gibi silahların seri numaralarını silerek PKK'ya veriyor. Rusya'dan sonra Kalaşnikof teminatında ikinci sırada. İspanya: PKK'ya seri numaraları silinmiş silah ve tabanca teminatı. Ayrıca PKK'lı teröristlere siyasi eğitimin verilmesi. İsrail: PKK'ya seri numaraları silinmiş silah ve tabanca teminatı. Suriye, Irak, Ermenistan: PKK'lı teröristlerin kamplarında terör eğitimi bu ülkelerin istihbarat birimlerince veriliyor. Hollanda, Belçika, İsviçre, Yunanistan, Fransa ve Danimarka: Bu ülkelerde PKK'lı teröristlere siyasi ve örgütsel eğitim veriliyor. Sırbistan: Sırplar ile PKK arasında, ciddi oranda Balkan coğrafyası için uyuşturucu ticareti yapılıyor.

Ve kitap...

Değerli okuyucum; müthiş bir kitapla karşı karşıyayız... Okuduğum her bölüm insanın içini acıtıyor. Kitaptaki fotoğraflar, resmî belgeler -bir yurttaş olarak- bizi utandırıyor... Kitabın adı "17/25 Aralık, Reza'nın "Rıza"sını Kazananlar". Yazar 17/25 Aralık olayını herkesin anlayacağı biçimde ve özellikle gerçek belgelerle veriyor. Ben 17/25 Aralık'la ilgili pek çok kitap okudum ve bu köşeden topluma tanıttım. Ama inanın, bu konuda belgelerle bezeli böyle bir çalışmaya ilk kez tanık oluyorum. Küfür yok, palavra yok, gereksiz lâf kalabalığı yok... Pekiyi ne var? Belge var; belge! Bu görkemli kitabın yazarı -aynı zamanda bir Savcı olan-  24. Dönem İstanbul Milletvekili Sayın Ali Özgündüz. Onu gönülden alkışlıyorum. Sayın Özgündüz, bize kitap değil, adeta bir kor parçasını göndermiş! Kitaptaki sayfalar, erdemli her insanı sarsıyor... Sevgili okuyucum; 17/25 Aralık olayını, gerçek anlamda öğrenmek istiyorsanız, bu eseri mutlaka okumalısınız. Esere Kaynak Yayınları'nın 0212 252 21 56 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Bir başka kitap ise Sayın Ahmet Doğan'ın "Yalvarış" adlı şiir kitabı. Sayın Doğan 88 yaşında bir bilge. Değerli şair büyüğümüz, yılların birikimini bir güzellik demeti olarak bizlere sunuyor. Her şiiri gönül telimizi titretiyor. Özellikle 35. Sayfada "Dil Üzerine" ve 191. Sayfadaki "Kurtuluş Destanı" özellikle okunmalı. Kitaba, Karina Yayınevi'nin 0312 433 03 58 numaralı telefonundan erişebilirsiniz.

Sevgili Okuyucum; Op. Dr. Aytekin Ertuğrul, inandıklarını korkmadan ifade eden değerli bir aydınımız. Nitekim yeni çıkan "Büyük İhanet ve Millî Reaksiyonlar" adlı kitabı 'başımıza gelenleri' anlatıyor. Bu esere Togan Yayınları'nın 0212 542 02 97 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Ve Karamanoğlu'nun atası Nure Sofi... Sayın Şerafettin Güç'ün özenle yazdığı bu harika eseri, uygun bir zamanda genişçe sizlere anlatmak isterim. Ama bu güzelliğe Berikan Yayınevi'nin 0312 232 62 18 numaralı telefonundan erişebilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları