PKK'yla dolaydan pazarlık mı?..

Kerim Yıldız yine ortaya çıktı. Yine belli isimleri devşirmiş, "Türkiye nasıl bölünür!" temrinleri yapıyor. Dün gazetemizin manşetindeydi. Ayrıntılı okudunuz: "Âkil İnsanlar" heyetinde yer alan isimlerle, bazı Ak Partililer Norveç'in başşehri  Oslo'da "Yeni çözüm/çözülme için neler yapabiliriz?" sorusuna cevap aramak için Kerim Yıldız'ın inisiyatifiyle toplanmışlar. Kadir İnanır, Ufuk Uras, Ali Bayramoğlu, İHD Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, eski Ak Partili Abdurrahman Kurt, Mehmet Emin Ekmen, Dicle Üniversitesi'nden Vahap Çoşkun, Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur görüntüde!

 DPI Başkanı Kerim Yıldız, yakın zamanda "[Çözüm/çözülme] Süreci başlamak zorunda." demişti.

30 Haziran 2012 günü çıkan "DPI-PKK-Lord Avebury" başlıklı yazıma döneceğim:

"DPI adlı kuruluş önce Türkiye'de, sonra İngiltere'de 'Türkiye nasıl bölünür?' türü toplantı düzenledi. (Galler'deki toplantının iki konusu: 'Dil, Kimlik ve Yetki Devri' ve  'Bölünmüş Toplumlarda Anayasa Yapımı.')

DPI'nın merkezi İngiltere. Başkanı Kerim Yıldız diye biriymiş. PKK'nın yan kuruluşu olduğu belli. Zaten Türkiye'den davet ettiği isimlere bakarak bunu kolayca anlarsınız.

DPI'nın tuzağına bazı AKP milletvekilleri de düşmüşlerdir. Gazeteciler malûm zaten. DPI'nın toplantılarına katıldıklarını açık açık yazdıkları için isimlerini burada belirtmekte bir mahzur yok: Cengiz Çandar, Ali Bayramoğlu, Prof. Dr. Ahmet İnsel, Prof. Dr. Mithat Sancar, Hilâl Kaplan... (Hepsi de insanların gözünün içine baka baka  DPI'nın PKK'nın yan kuruluşu olmadığını yazabiliyor!)

DPI'nın başkanı Kurdish Human Rights Project (KHRP) adlı kuruluşun da kurucusuymuş. KHRP'nin bir başka kurucusu Mark Muller Stuart, Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapmış. KHRP'nin şeref başkanı ise İngiliz Lord Eric Avebury."

21 Nisan 2018'de Cumhuriyet'te çıkan şu haberi okuyalım:

"CHP'nin Kamuoyuna Düşünce Kuruluşu olarak göstermeye çalıştığı Democratic Progressive Institute (DPI) de aynı şekilde PKK'nın İngiltere Temsilciliği olarak bilinmesinin ötesinde başkanlığını PKK terör örgütü lideri Terör suçlusu bebek katili A. Öcalan'ın yasal/avukat takım üyesi (Öcalan's legal team member) olarak bilinen PKK'lı Kerim Yıldız başkanlığında faaliyet göstermektedir."

Anlaşılan CHP Genel Başkanı'nı yanıltmışlar. Bir İngiltere ziyaretinde, "PKK'lı Kerim Yıldız"ın başkanı olduğu DPI'nın yöneticileriyle bir araya gelmiş.

Aşağıdaki notlar Ahmet Takan arkadaşımızın köşesinden:

"19 Nisan'da kaleme aldığım yazıya koyduğum şu fotoğrafa hâlâ yanıt verilemedi. Seçim kararı alınmadan bir hafta önce, İngiltere derin devletine bağlı olan ve PKK yanlısı olarak bilinen kısa adı DPI olan Democratik Progress İnstitute'de AKP'li Efkan Ala, Mehdi Eker ve Taner Yıldız'ın ne yaptığını sormuştum. (…) Yeni bir "çözüm süreci"mi tezgahlanıyor soruma da çıt çıkmadı. (…) Ankara'daki güvenilir kaynaklardan "görüşme trafiği devam ediyor" yanıtını aldım. Masadaki konu başlıkları şöyle sıralandı: 'Öcalan'a ev hapsi, PKK'ya siyasi af, eyaletler kurulması, bölge gelirlerinin paylaşımı, banka kurulması, ilkokuldan üniversiteye kadar ana dilde eğitim verilmesi, kadın hakları, LGBT hakları.' Kaynakların ifadesine göre, son üç başlık konusunda uzlaşma sağlanmış diğer başlıklarda pazarlıklar devam ediyormuş." (Yeniçağ, 13 Mayıs 2018).

Yazarın Diğer Yazıları