PKK/YPG ile Esad rejimi özerklik pazarlığına oturdu

PKK/YPG ile Esad rejimi özerklik pazarlığına oturdu
Terör örgütü PKK/YPG’nin Esad rejimi güçleri ile ‘özerklik’ pazarlığına orturduğu iddia edildi. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde özerkliğe karşılık sınır kapılarının kontrolünü devretmeyi kabul ettiği belirtildi.

İngiliz Times gazetesi, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPGG’nin Esad rejimi ile özerklik pazarlığına oturduğunu yazdı. Gazetenin Orta Doğu muhabiri Richard Spencer'ın imzasını taşıyan habere göre, PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde özerkliğe karşılık, sınır kapılarının kontrolünü vermeyi kabul ettiği belirtildi.

Habere göre, Pazarlıklarda rejimi temsil eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı Ulusal Güvenlik Bürosu'nun başındaki Ali Memlük ve Savunma Bakanı General Ali Abdullah Eyüb'ün teklifi kabul edip etmedikleri henüz bilinmiyor. Suriye tarafının, Kürtlere bir dereceye kadar bağımsızlık vermeyi kabul etmek zorunda kalacağının farkında olduğu bildiriliyor. Ancak Esad, rejimi, Suriye’nin kuzeyinin, Irak’ta 1. Körfez Savaşı sonrası oluşan bir yapıya dönüşmesini istemiyor. Görüşmelere Rus askeri danışmanların da katıldığı, Moskova'nın herhangi bir anlaşmanın garantörü olmasının gündemde olduğu belirtiliyor. Haberde ayrıca, terör örgütü YPG’nin bazı bölgeleri Esad rejimi güçlerine devretmeyi planlığının da altı çizildi.

İlgili Haberler