Plaka ağalığını sona erdirecek İBB'nin yeni taksi projesi protesto edildi

Plaka ağalığını sona erdirecek İBB'nin yeni taksi projesi protesto edildi
İBB’nin geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni taksi projesine bir grup taksici kontak kapatarak tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde yeni taksi projesini açıklamıştı. Proje kapsamında, taksi, dolmuş minibüs ve umum servis araçlarına verilecek ticari plakaların sayısı, verilme usul ve esasları doğrultusunda satış işlemlerinde ‘meslek’ şartı aranacak.

Ayrıca, ticari plaka alımında çoklu hisselere bölünmesi de ortadan kalkıyor. Ticari bir plaka mevcut hisse oranından daha küçük paylara bölünerek satılamayacak. Belirlenen bir  komisyon taksi plaka sahiplerinin mevcut şartlara uygun olup olmadığını denetleyecek. Şartları taşımayan ticari plakaların ruhsatlarını askıya alabilecek.

Duyurulan yeni projeye bir grup taksici tepki gösterdi. Sosyal medyada yayılan görüntülerde ellerine Türk bayrağı alan taksiciler kontak kapatarak protesto etti.

10. KEZ REDDEDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun,yeni taksi planının 10. Kez reddedildiğini açıkladı.

Ongun paylaşımında, “Kaliteli ve yeni taksi talebimiz, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 10. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler