Plan yapmak için harika bir gün!

Bugün 1 Ocak. Yeni bir yılın ilk günü. Umarım hepimiz içimizde büyük bir umutla uyanmışızdır. Dün akşamın rehavetine kapılıp bugünü yaşamadan geçmeyelim. Bir kitapta okumuştum; dünyaca ünlü efsane Beatles topluluğu kendilerini dünya çapında üne kavuşturan "Love me do" adlı ilk plağını 1 Ocak'ta doldurmuş. İyi ki uyuyarak geçirmemişler yılın ilk gününü. Hangi güne denk gelirse gelsin Pazar gibi yaşanan bugün harika bir başlangıç olabilir, benden söylemesi...

Benim şimdiden planlarım tamam. Kaçırmamam gereken filmler, uzun zamandır beklediğim sergiler, bu sene dinlemeden geçmesin dediğim konserler var. Tabii ki gezilecek yerler, tanışacağım insanlar ve tadacağım lezzetler... Planladığım gezilerim ve okuma listemde...

***

Merakla beklediğim ilk film "Arif V 216". Cem Yılmaz'ı severim. Her yaptığı işi de heyecanla bekler ve genelde de beğenirim. 5 Ocak'ta vizyona girecek olan film, en çok beklenenlerden biri ve gişe rekorlarını alt üst edeceği de şimdiden belli!

Heyecanla beklediğim diğer filmi biraz daha beklemem gerekecek. "The Irishman" yılın son ayında beyazperdede olacak. Bazı bilgiler 2019 yılında vizyona girebileceğini söylüyor, umarım öyle olmaz. Charles Brandt'in 2004 tarihli "I Heard You Paint Houses" adlı kitabından uyarlanan, usta yönetmen Martin Scorsese'nin yönettiği filmin oyuncu kadrosu ise dikkat çekici. Al Pacino, Robert De Niro, Harvey Keitel ve Joe Pesci oynuyorsa bu film her türlü izlenir.

***

Gezilecek yerler listemde de Norveç var bu sene. Dün akşam ustam Hulki Cevizoğlu telefonuma "mutlaka buraları gezmelisin" mesajı yolladı. Beni tanıyanlar bilir, şimdiden planlar yapıldı. Bu sene görkemli dağlar ve dünyaca ünlü fiyortlar beni bekler.

***

15 Mayıs benim için şimdiden dolu. Merakla beklediğim konser İstanbul'da... Piyano repertuarındaki olağanüstü yorumlarıyla adından söz ettiren Venezuelalı piyanist Gabriela Montero konseri kaçmaz derim. Ayrıca iki Echo Klassik Ödüllü Montero'ya sahnede, Birleşik Krallık' ın önde gelen yaylı orkestralarından Scottish Ensemble eşlik edecek.

***

Son olarak bu seneki tanışmak ve sohbet etmek istediğim kişiler listemin başında Saffet Emre Tonguç var. Rehberlik mesleğine bambaşka bir boyut kazandıran tarihçi ve seyahat yazarı Tonguç'un kitaplarını okumakla onu tanımaya başlayabilirsiniz. Kendisinden öğrenilecek o kadar çok şey var ki...

***

Şimdi yılbaşı süslerini kaldırılalım, olmuşları geride bırakalım. Sağlığımız yerinde olsun, kahkahalarımız ve kitaplarımız hep yanı başımızda olsun... Hadi kaldığımız yerden devam!

Yazarın Diğer Yazıları