Plasenta nedir? Cilde faydaları neler

Plasenta nedir? Cilde faydaları neler
Dünyaca ünlü isimlerin güzellik sırlarından birisi de bebeklerin plasentasını yemek oldu. Peki plasenta nedir, nasıl yenilir? Cilde faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Plasenta nedir, yenilir mi? Güzellik uğruna yapılan her şey mübahtır anlayışı ilginç bir şekilde devam ediyor. Dünyaca ünlü isimlerin güzellik sırlarından biri de bebeklerinin plasentasını yemek oldu. Plasenta yemeğini daha önce Kim Kardashian'dan da duymuştuk. Peki plasentanın cilde ne faydası var? Bu akım Türkiye'ye de sıçradı. Sosyetik isimler koyun plasentası için adeta servet ödedi. Peki koyun plasentası ne kadar? Plasenta'nın cilde ne faydası var, zararları var mı? Tom Cruise ile eski eşi Katie Holmes, David Beckham ile eşi Victoria Beckham ve ABD'li yıldız Kim Kardashian gibi yıldızlar, hücrelerini yenilemek için doğum sonrası bebeklerinin plasentalarını yemiş.

KOYUN PLASENTASI NE KADAR?

Güzellik merkezlerinden çıkmayan cemiyet dünyasının ünlü hanımları, toz halinde satışa sunulan keçi ve koyun plasentalarını kapışmaya başladı. Yurt dışından toz plasenta siparişi veren sosyetikler, bunun için de 6-10 bin lira arasında ödeme yaptığı ortaya çıktı.
hap-001.jpg

Plasenta hapı

PLASENTA NEDİR?

Plasenta, ana rahmindeki bebeği muhafaza eden kese. Plasentanın temel görevleri arasında gaz değişimini sağlamak, besinleri bebeğe getirirken, atık maddeleri bebekten alıp anneye taşımak ve bebeğin büyümesinde önemli rol oynayan bazı hormonları salgılamak yer alır.  Gelişen bebeğin temel enerji kaynağı olan glikojen ve kolesterolün sentezi plasentada meydana gelir. Plasentadan salgılanan beta hCG, progesteron, insülin benzeri büyüme faktörü gibi hormonlar gebeliğin normal seyretmesinde önemli rol oynar.

PLASENTA İÇİNDE NE BULUNUYOR

Doğuştan cildimizde olan fakat zamanla yok olan, cilde yararlı, gençliğini, güzelliğini, pürüzsüz ve ışıltılı görünümünü veren maddeleri yani kojik asit, hyaluronik asit, kollojengliycol, sodium hyaluronat, kollojen, kojik asit, trimetilglisin, tokoferol, C ve E vitamini ihtiva eder. Bunlar kırışık açıcı, hücre yenileyici örneğin hyaluronik asit gibi su tutan ve cilt altı yastık vazifesi gören ancak yaş ilerledikçe yok olan maddelerdir. Örneğin, hyaluronik asit yok oldukça ciltte kırışıklıklar oluşur. Cilde hyaluronik asiti yeniden verebilirsek cilt gençleşir, kırışıklık gider yüze gençlik ışıltısı gelir. Tıpkı Angelina Jolie’de olduğu gibi. Kojik asit de ciltteki ölü hücrelerin giderilmesi, cilt altında tabakalaşıp kalmamasını sağlar. Kalır ise ölen hücrelerin yerine yeni hücre çıkmasını engeller. Kollojen ise cildin yapı taşıdır. Normalde hiçbir kollojen üstten cilde verilmez. Ancak kullanılan öyle bir maddedir ki cilt içindeki kolojeni harekete geçirir. Bizim kullandığımız gibi. Diğer kullanılan, ajan diye tabir edilen tüm bileşimler de cilde faydalı vitamin ve mineral maddelerdir ve cildi gençleştirmeye yönelik birbirine uygun seçilmiş bileşimlerdir.

PLASENTA NE SIKLIKLA UYGULANIR

Haftada iki kez bir ya da 1,5 ay süreyle düzenli olarak uygulanmalıdır. Özellikle yaz aylarının bitiminde güneş ışınlarına maruz kalan cildin yenilenmesinin, renginin açılıp rahatlamasının, sağlıklı cilt kalınlığına ulaşabilmesinin uygulanabileceği en kalıcı ve sağlıklı yöntemdir. Bu yöntemle cilt tamamen yenilenmektedir. Yaza girmeden önce de koruyucu ve yenileyici amaçlı uygulanması gerekir. Bu nedenledir ki 6 ayda bir tekrarlanarak uygulanması kalıcı bir görünüm elde edilmesi içinde tavsiye edilmektedir. Paket halinde sunulan bu yöntemin fiyatı 1500-2000 TL arasında değişmektedir.