Play Store için abonelik sistemi: Play Pass

Play Store için abonelik sistemi: Play Pass
Microsoft'un Xbox Game Pass isimli abonelik hizmetinin büyük bir başarıya ulaşmasının ardından Google da Google Play Store üzerinde Play Pass isimli bir hizmetin testlerini yapıyor.

Tüm premium özellikleri tek bir çatı altında toplayan bir hizmet oluşturmak, daha fazla müşteri çekmek ve herkesin kazandığı bir durum oluşturmak için fazlasıyla mantıklı bir hareket. Microsoft'un Xbox Game Pass isimli sistemi aslında tam anlamıyla bunu yapıyor ve büyük başarısının ardından Apple'ın da içerisinde bulunduğu birçok teknoloji devi bu konuda adımlar atmaya başladı.

Apple'ın yanı sıra Google'ın da denediği bu sistem, yakında benzer bir şekilde ortaya çıkacak gibi görünüyor. Android işletim sistminin yapımcısı, Microsoft'un Xbox Game Pass ve Apple'ın Arcade sistemine benzeri bir hizmeti yayınlamaya hazırlanıyor.

Google'ın Play Pass isimli hizmeti, yalnızca oyunları değil, aynı zamanda premium uygulamaları da içerisine alarak daha büyük bir sistem olacak gibi görünüyor. Özellikle Android ekosistemini de göz önünde bulunduracak olursanız çoğu durumlarda uygulamaların oyunlardan daha çok rağbet göreceği bir gerçek.

Daha açık bir şekilde hemen şöyle açıklayalım. Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanan kişiler, Google Play Store'a girdiklerinde ücretli uygulamaları görebilir. Google, Play Pass hizmetini hayata geçirdiği zaman aylık bir ücret ödemeniz durumunda tüm bu uygulamalara tek bir kuruş ödemeden sahip olabileceksiniz.