PlayStation 4 Pro tanıtıldı

PlayStation 4 Pro tanıtıldı
2013 yılının Sonbahar ayında satışa çıkan PlayStation 4 muazzam bir başarı elde ederek, 40 milyon satış rakamını geçmişti. Ve dün yeni Playstation tanıtıldı...

2013 yılının Sonbahar ayında satışa çıkan PlayStation 4 muazzam bir başarı elde ederek, 40 milyon satış rakamını geçmişti. Sony, dün akşam New York’ta düzenlediği bir etkinlikle yeni nesil oyun konsolu sayılabilecek PlayStation 4 Pro’yu tanıttı.

PS4 Pro İçin Çıkacak Oyunlar!

Cihaz tam olarak 9. nesil konsolları başlatmıyor ama içinde bulunduğumuz nesil için önemli yenilikler yapıyor. En göre çarpan yenilik ise bildiğiniz gibi donanım tarafında ortaya çıkıyor. PlayStation 4 Pro, orijinal PS4’e göre 1.5 kat daha güçlü bir oyun konsolu. Bunun olmasını sağlayan iki şey var.

İKİ KAT GÜÇLÜ EKRAN KARTI

Cihazın CPU’su değişmezken saat hızları yükseltildi. Yani işlemci %20 oranında daha yüksek kapasite ile çalışacak. AMD Polaris grafik mimarisine sahip yeni ekran kartı ise eski versiyona göre 2 kat daha güçlü.

PlayStation 4 Pro, 4K görüntü desteği verebiliyor ve HDR teknolojisinin mimarisinden yararlanabiliyoruz. Aradaki renk farkını fuarda gösterilen Uncharted 4, Shadow of Mordor gibi oyunlar kullanıldı.

10 Kasım 2016’da satışa sunulacak cihazın fiyatı ise 399 dolar olarak belirlendi. Yani, eski versiyona göre sadece 100 dolar bir fark ile cihazı satın alabileceksiniz. PlayStation 4 Pro’nun Türkiye fiyatının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.