POMEM sonuçları belli oldu

POMEM sonuçları belli oldu
Polis Akademisi'nden yapılan açıklamaya göre, 26. dönem POMEM giriş sınavı planlama sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Sınava katılan adaylar sonuçları e-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik no ve şifreleriyle öğrenebilecek.

Polis Akademisi’nin yayımladığı duyuruda şu açıklamalara yer verildi;

26.Dönem POMEM Giriş Sınavı planlama sonuçları açıklanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir. Tüm adaylara ilanen duyurulur.

26. DÖNEM SINAVINI ASİL OLARAK KAZANMIŞ OLUP ASKERDE OLAN ADAYLAR İÇİN DUYURU

26.Dönem Sınavını Asil Olarak Kazanmış Olup Askerde Olan Adayların Dikkatine

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Başkanlığımıza, askerlik görevini yapmakta iken Polis Eğitim ve Öğretim kurumunun sınavlarını kazanan adayların 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre geçici terhis işlemlerinin yapılmasının mümkün olmadığı bildirilmiştir.

26. Dönem POMEM sınavını asıl olarak kazanan adaylardan, intibak eğitiminin başlayacağı 06.10.2020 tarihi itibariyle askerlik görevine devam edecek olan adayların ekteki dilekçeyi eksiksiz şekilde doldurarak 06.10.2020 tarihine kadar askerlik yaptığı birimden Polis Akademisi Başkanlığımıza üst yazı aracılığıyla göndermeleri gerekmektedir.

Dilekçeyi gönderen adayların POMEM Müdürlüklerine planlamaları terhislerine müteakip yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında dilekçe göndermeyen adaylar, adaylık haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

Adayların bundan sonraki gelişmeleri www.pa.edu.tr adresinden takip etmeleri gerekmektedir.

2020 POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Polis Akademisi'nin 2020 polis alımı başvuru tarihleriyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak 5-19 Ağustos 2019 tarihleri arasında ön başvurular alınmış, 14 Ekim'de ise başvurular başlamıştı. Geçtiğimiz döneme bakıldığında yeni alımlar ile ilgili açıklamaların kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.