İYİ Partili Erel: Askeri okullar yeniden açılmalı

İYİ Partili Erel: Askeri okullar yeniden açılmalı
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, askeri liseler, astsubay hazırlama okulları ve askeri hastanelerin tekrar açılmasına ilişkin düzenlemelerin hiç vakit kaybetmeden yapılması gerektiğini söyledi.

"Askeri okullar yeniden açılmalı"

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmeleri sürüyor. 

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin, bir dünya mirası olduğunu da unutmadan ibadete açılırken son derece tedbirli olunması, yapının zarar görmemesi için gereken bütün önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti olarak "Ayasofya" üzerinden gündem değiştirme çabalarına fırsat vermeyeceklerini dile getiren Oral, Hazreti Ömer'in "Camiyi yık ama adaleti yıkma" sözünü hatırlattı. 

Genelkurmay Başkanlığının doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlanması başta olmak üzere, sembolik veya uygulamaya dair bütün itibar kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini kaydeden Oral, "15 Temmuz'da mağdur olmuş, istikballeri yıkılmış, umutları yok edilmiş askeri okul öğrencilerinin mağduriyetleri kesinlikle giderilmelidir. Askeri okullar yeniden düzenlenmelidir." dedi.  

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, AK Parti'nin Türk ordusunun temel eğitim kurumlarını imha ettiğini ileri sürerek, "FETÖ ile mücadele ettiğini iddia eden yönetim, askeri okullara sızdırılmış FETÖ mensuplarını tespit edip gereken cezalandırmayı uygulamaya yönelik önlemler alması gerekirken, tüm fatura tarihi birer miras olan bu okulların tarihi birikimlerine, binalarına, kısımlarına, koğuşlarına, eğitim alanlarına kesilmiştir." şeklinde konuştu. 

Kuleli Askeri Lisesi'ni tarihte boşaltanın sadece İngiliz askeri olduğunu hatırlatan Erel, "Kuleli'yi ikinci kez kapatan kim oldu? Milli tarihe saygısı olan hiçbir iktidar bunu yapamaz." dedi. 

Erel, "Türk Silahlı Kuvvetlerini yaklaşık iki asırlık bir süreden bu yana etkin biçimde besleyen askeri liseler, astsubay hazırlama okulları ve askeri hastanelerin tekrar açılmasına ilişkin düzenlemeler, hiç vakit kaybetmeden yapılması gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.