Polise siper olan Mehmetçik yaşadıklarını anlattı

Polise siper olan Mehmetçik yaşadıklarını anlattı
Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında yaralanan polis memuru Süleyman Yalçın'a siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem, ilk kez o anları anlattı.

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında yaralanan polis memuru Süleyman Yalçın'a siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem, yaşananları ve duygularını AA ekibine anlattı.

Evden çıkıp yolun karşısına geçmek isterken, Özel Harekat Polisi Süleyman Yalçın’ın teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığını ifade eden Ertem, şunları anlattı:

"O sırada polis ağabeyimize en yakın olan bendim. İlk müdahaleyi yaptım. Bina içine emniyetli bir bölgeye çektim. Sürekli konuşarak bilincinin açık kalmasını sağladım, tampon yaptım. Çatışma devam ediyordu. Hendek ve barikatlardan dolayı ambulans veya kobra araçları bulunduğumuz yere gelemedi. Bunun üzerine komutanlarımız tank yönlendirdi. Tank gelince arkadaşlarla beraber polis arkadaşımızı tankın üzerine, çamurluk kısmına yükledik. Sıcak bölgeden çıkana kadar tankın üzerinde 250, 300 metre gittik. O sırada terörist ateşi devam ediyordu. Süleyman ağabeyin üzerine siper oldum. Hendek ve barikatları geçtikten sonra, Süleyman ağabey zırhlı araca alındı ve hızlı şekilde hastaneye sevk oldu. Buradan da Adana'ya sevk ettiler, yarım saat daha geç kalsa şehit olabilirdi."

 

"Yaralımızı, şehidimizi hiçbir şekilde geride bırakmayız"

Bu olay yine olsa aynı şekilde davranacağını belirten Uzman Çavuş Ertem, "O esnada ben değil kim olsa aynı şeyi yapardı. Biz Türk askeri olarak yaralımızı, şehidimizi hiçbir şekilde cephede bırakmayız" dedi. Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polis ve asker burada ağabey, kardeş, baba, oğul gibiyiz. Hepimizin bizi seven, yolumuzu gözleyen ailesi var. Kimimizin eşi, çocukları, hepimizin anne babası var. Onların ve yüce Türk milletinin dualarıyla biz buradayız. Teröristlerin güvenlik güçleri karşısında hiçbir şansı yok. Yol yakınken teslim olsunlar. Burada vatandaşımız askerine, polisine sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Her geçen gün yüzünde mutluluk ifadesi gördüğümüz vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Bizi en çok mutlu eden konu bu. Yoksa kaç terörist etkisiz hale getirilmiş, bunlar ikinci, üçüncü hususlar."

220120161242359589950_3.jpg

"Askerimle gurur duyuyorum"

Bölgede istikrarın yeniden sağlanması için mücadele ettiklerini vurgulayan Ertem, "Bizim için başarı vatandaşın huzuru, halkın rahat bir nefes alması, hendeksiz, barikatsız bir ortamda yaşamaları, vatandaşımızın daima devletini yanında hissetmesi. Başarı insanımızın askerine, polisine rahat bir şekilde sarılıp konuşması ve bundan korkmaması" diye konuştu.

Uzman Çavuş Ertem'in komutanı Mardin Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Hüseyin Serin de askeriyle gurur duyduğunu belirterek, "Böyle yiğit askerlerin tabur komutanı olmaktan onur duyuyorum. Personelim eğitimlidir. Cephe hattında kimseyi geride bırakmaz. Kimseyi geride bırakmayız" değerlendirmesinde bulundu.