Polislerin ortasında kalan küçük kızdan flaş soru: "Bizi vurmak için mi geldiniz?"

Polislerin ortasında kalan küçük kızdan flaş soru: "Bizi vurmak için mi geldiniz?"
ABD’nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd’un gözaltına alınırken bir polis memuru tarafından boğularak öldürülmesinin yankıları sürüyor. Irkçılık karşıtı gösteriler devam ederken küçük bir kızın polis memuruna "Bizi vurmak için mi geldiniz?" diye sorması sosyal medyanın gündemine oturdu.

ABD’de George Floyd’un polis şiddeti sonucu ölmesinin ardından başlayan gösteriler tüm hızıyla sürüyor. Houston’da babasıyla birlikte eylemlere katılan 5 yaşındaki Simone Bartee’nin görüntüleri tüm dünyanın gündemine oturdu. Küçük kız, gözyaşlarını tutamayarak ağlamaya başladı. Simone’yi gören bir polis memuru küçük kızın yanına gelerek sakinleştirmeye çalıştı.

“BİZİ VURMAK İÇİN Mİ BURADASINIZ?”

Babasının kayıtta olduğu anlarda adı açıklanmayan polis memuruna dönen Simone, “Bizi vurmak için mi buradasınız?” diye sordu. Soru karşısında afallayan polis memuru ise küçük kıza sarılarak, “Sizi korumak için buradayız. Size zarar vermeyeceğiz. Protesto edebilirsiniz, parti yapabilirsiniz. Ne istiyorsanız yapabilirsiniz. Sadece hiçbir şeye zarar vermeyin” dedi.

İŞTE SÖZ KONUSU O VİDEO: