Polonya Cumhurbaşkanı'nda korona çıktı

Polonya Cumhurbaşkanı'nda korona çıktı
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın koronavirüse yakalandığı duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Blazej Spychalski, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Duda'ya dün uygulanan koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı. Kendisinin durumu iyi ve gerekli tüm tıbbi yardımı alıyor" ifadelerini kullandı.

KISITLAMA SİNYALİ VERİLMİŞTİ

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Hükümet Kriz Yönetimi Ekibi'ne 24 Ekim Cumartesi gününden itibaren ülkenin tamamını kırmızı bölge kapsamına alınmasını tavsiye edeceğini açıkladı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde ülkede rekor düzeyde artış kaydedilen korona virüs vakalarını değerlendiren Mateusz Morawiecki, durumu kontrol altına alabilmek için yarınki toplantıda Hükümet Kriz Yönetimi Ekibi'ne 24 Ekim Cumartesi gününden itibaren tüm ülkenin "kırmızı bölge" kapsamına alınmasını tavsiye edeceğini söyledi.

"Bugün çok tehlikeli bir olgu ile karşı karşıyayız, ikinci dalga. Aynı şekilde söylemek gerekir ki belki bir de üçüncü dalga tehlikesi var. Çünkü bizler bugün itibarıyla Covid-19'a karşı aşı ya da ilaç bulunup bulunmamasına bağımlı durumdayız" diyen Başbakan Morawiecki, bugün halihazırda nüfusun yüzde 75-80'ine tekabül eden 317 il ve ilçenin zaten kırmızı bölge kapsamında olduğunu söyledi.