POMEM 23. dönem mülakat yerleri belli oldu

POMEM 23. dönem mülakat yerleri belli oldu
POMEM 23.dönem mülakat yerleri belli oldu. POMEM giriş sınavı fizili yeterlilik sınav parkuru da yayınlandı. Heyecanlı bekleyiş sürdü. www.pa.edu.tr adresinden duyuruldu.

Polis Akademisi tarafından düzenlenen POMEM 23. dönem fiziki yeterlilik sınav parkuru internet sitesinde yayınlandı. Peki, POMEM mülakat yerleri belli oldu mu? Konuyla ilgili henüz akademiden bilgi gelmedi ama parkur sınavıyla ilgili öğrenebileceğiniz detaylı bilgiler sayfamızda yer alıyor. Polis olabilmek için binlerce vatandaşın başvuruda bulunduğu Pomem giriş sınavı fiziki yeterlilik sınav talimatı ve parkur bilgilerini buradan da takip edebilirsiniz. Sınav sonuçlarını ise www.pa.edu.tr adresine bakılabilir.

POMEM PARKUR SINAVI HAKKINDA

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.
pomem.jpeg

Pomem giriş sınavı fiziki yeterlilik sınav parkuru

Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziki yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında veya sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda fiziki yeterlilik sınav komisyonu sorumlu değildir. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.  POMEM başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını dair henüz net bir tarih yok. Öte yandan, Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar, Polis Akademisinin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

POMEM MÜLAKAT YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milyonlarca polis adayının merakla beklediği bir diğer soru ise mülakat yerleri ne zaman belli olacak? Mülakat ne zaman yapılacka? Konuyla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. Adaylar, ön sağlığı geçtikten sonra fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanacak. Adayların 100 üzerinden 60 puan almaları halinde başarılı olarak kabul edilecek. Bu aşamada adayın fiziki yapısı değerlendirilecek ve kabiliyetleri gözlemlenecek. Polis Akademisi POMEM mülakat yerleri belli olur olmaz haber sayfamızdan tek bir tıkla öğrenebileceksiniz.