Porsche'un Türkçe isimli elektrikli aracı Taycan Türkiye'de... Herkes fiyatını merak ettİ

Porsche'un Türkçe isimli elektrikli aracı Taycan Türkiye'de... Herkes fiyatını merak ettİ
Türkçe İsme sahip olan Porsche’un tamamen elektrikli ilk spor otomobili Taycan, Doğuş Otomotiv güvencesi ile Türkiye’ye geldi. Taycan 4S, Turbo ve Turbo S modelleri Türkiye’nin 7 noktasındaki Porsche Yetkili Satıcıları’nda beğenisine sunuldu.

Porsche’un tamamen elektrikli ve Türkçe isimli  ilk spor otomobili olan Taycan 4S 160 bin Eurodan (yaklaşık 1 milyon 536 bin TL) Taycan’ın Turbo versiyonu 200 bin Euro yaklaşık (1 milyon 920 bin TL) ve Turbo S versiyonu 250 bin Eurodan (2 Milyon 400 bin)  başlayan fiyatlarla müşterilerle buluşacak. Ekstra donanımlarla birlikte aracın fiyatları daha yukarıya çıkacak.

 

qhl61zmpxuyundn9kirtla.jpg

E-Performans serisinin en yeni modelleri Taycan 4S, Turbo ve Turbo S modelleri İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin’deki yetkili satıcılarda beğeniye sunuldu.

qyobagcyyus6cqfpqi2stw.jpg

Taycan’ın satışa sunulması ile Porsche Türkiye’nin tarihinde de yeni bir sayfa aralandığını söyleyen Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, Porsche AG’nin elektromobilite üzerine stratejisi paralelinde 2025 yılından itibaren teslim edilen Porsche modellerinin yüzde 50'den fazlasının elektrikli olacağını iletti.

cdgnwshhl0wcamu3d6wcma.jpg

"2020 SONUNA KADAR 120 ŞARJ İSTASYONU"

Eskinazi, “Bu doğrultuda yeni Porsche Taycan için tüm yetkili satıcı ve servislerimizde ve ayrıca çeşitli sosyal etkileşim noktalarında kurulacak şarj istasyonları için hazırlıklarımız son hız devam ediyor. Taycan kullanıcılarımızın sarj hizmetine ulaşabilirlikleri bizim için çok önemli, bu nedenle Türkiye’de kendi şarj ağını kuran ilk otomobil markasıyız. Porsche Türkiye olarak, 2020 yılının sonuna kadar yaklaşık 6.7 milyon TL yatırım ile 120 adet Porsche şarj istasyonunu aktivite etmeyi planlıyoruz. 2021 yılı başında ise Doğuş Oto Kartal lokasyonumuzda Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

76fdp68td0k4qtthos-9fw.jpg

Elektromobilite kapsamında hazırlıklara 2 yıl önce başlayan Porsche Türkiye, Destination Charging (uğrak noktasında şarj), Dealer Charging (Bayide Şarj) ve Home charging (Evde Şarj) alanlarına odaklanıyor. Global olarak yapılan araştırmalara göre, elektrikli araç kullanıcıları araçlarını istatistiksel olarak yüzde 80'lik bir oranla evde şarj ettiği görülmüş ve Taycan kullanıcılarının evlerine şarj istasyonları kurulum süreçleri tasarlanarak kurulumlar başlatılmış. 

p97ra9ytpukcepzq49-3eg.jpg

Taycan Turbo S modeli ise 0'dan 100'e sadece 2.8 saniyede ulaşabiliyor.

KAYNAK: NTV