Portekiz-Fas: 1-0 Maç özeti

Portekiz-Fas: 1-0 Maç özeti
Portekiz FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci karşılaşmasında Fas'ı 1-0 mağlup etti.

2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında Portekiz, Fas'ı Ronaldo'nun 4. dakikada attığı golle mağlup etti. Ronaldo, 2018 Dünya Kupası'ndaki 2. maçında 4. golünü kaydetti. Bu sonuçla Portekiz 4 puana yükselirken Fas 0 puanda kaldı.

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında Portekiz ile Fas karşı karşıya geldi. Portekiz'in süperstarı Ronaldo, 4. dakikada attığı golle ülkesini öne geçirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Portekiz, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Ronaldo, 2018 Dünya Kupası'ndaki 2. maçında 4. golünü attı.

Cristiano Ronaldo, milli maçlardaki gol sayısını 85'e çıkardı ve bir Avrupa ülkesi formasıyla en çok gol atan oyuncu oldu. Bu istatistiğiyle de Portekizli, Macar efsanesi Ferenc Puskas'a ait 62 yıllık rekoru kırdı.

Gruptaki ilk maçında İspanya ile 3-3 berabere kalan Portekiz, böylece puanını 4'e yükseltti. İlk maçta İran'a mağlup olan Fas, yine 0 puanda kaldı.

Portekiz'de Beşiktaşlı Pepe 90 dakika sahada kalırken Ricardo Quaresma süre alamadı. Fas'ta Fenerbahçeli Nabil Dirar 90, Galatasaraylı Younes Belhanda 75, Malatyasporlu Boutaib 69 dakika forma giydi.

FIFA SIRALAMASINDA BÜYÜK FARK

Portekiz ile Fas'ın dünya sıralamasındaki yerleri arasında büyük fark bulunuyor. Son Avrupa şampiyonu Portekiz sıralamada 4. sırada yer alıyor. Afrika temsilcisi Fas ise 41. basamakta kendine yer bulabildi.

İlgili Haberler