Prens Selman'ın selamına askerlerden cılız yanıt. ODA TV ortaya çıkardı. Saray çok kızmış olmalı

Prens Selman'ın selamına askerlerden cılız yanıt. ODA TV ortaya çıkardı. Saray çok kızmış olmalı
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya geldi. Erdoğan ile Selman'ın görüşmesinde en dikkat çeken karşılama töreninde Prens Selman’ın verdiği selam ve askerin tepkisi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye''ye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman''ı resmi törenle karşıladı. 

Başbaşa görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman''ın Beştepe''deki toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. 

Görüşmenin ardından ortak bildiri yayımlandı.

Görüşmelerde en çok dikkat çeken olayı ODA TV ortaya çıkardı. Karşılama töreninde Selman’ın verdiği selama karşılık askerin cılız bir yanıt vermesi dikkat çekti. 

Protokol gereği Türkçe “Merhaba asker” demesi beklenen Prens Selman, tören alayını “Selamün Aleyküm” diye karşılayınca askerlerden daha önceki törenlerde görülmemiş şekilde cılız bir karşılık geldi. 

Her ne kadar tek kaynak çıkışlı görüntüler olsa da seste bir problem olup olmadığına dair hem Türk hem de Arap ajanslarının geçtiği görüntülerde de askerin selamının aynı olduğu görüldü. 

Sosyal medyada bu durumun verilen selama karşılık askerin tepkisi olduğu iddia edildi. Bir diğer iddia da askerin sadece "Merhaba asker" selamına karşılık verecek şekilde emir ve eğitim alması nedeniyle net bir karşılığın verilmediği yönünde oldu. 

Kış aylarında resmi ziyaretle Türkiye’ye gelen Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Kitaroviç’in “Merhaba asker” dediğinde çekilen görüntülere bakıldığında askerin verdiği yanıt aradaki farkı ortaya koydu.

İlgili Haberler