Prison Break dizisinin yıldızı Wentworth Miller hastalığını ilk kez açıkladı

Prison Break dizisinin yıldızı Wentworth Miller hastalığını ilk kez açıkladı
Prison Break dizisinin yıldız oyuncusu ve senarist olan Wentworth Miller, Instagram hesabından paylaştığı mesaj ile kendisine otizm teşhisi konduğunu duyurdu.

Prison Break''te Michael Scofield karakterine hayat veren oyuncu Wentworth Miller, kendisine yetişkin otizmi tanısı konduğunu açıkladı.

Hastalığını Instagram''dan duyuran Miller, "Bu, değiştireceğim bir şey değil. Otizmli olmak kim olduğum meselesinin merkezinde yer alıyor. Başardığım / dile getirdiğim her şeyin" ifadelerini kullandı.

Oyuncu, "Gayri resmi otizm teşhisimi aldığımdan bu yana bir yıl oldu. Kendi kendine teşhisten önce. Bunu resmi bir teşhis takip etti. Güncellenmesi gereken uzun, kusurlu bir süreçti" dedi.

Miller, tanı almanın “pek çok kişinin hoşlanmadığı bir ayrıcalık olduğunu” bildiğini ve teşhisin "şoke edici" olduğunu, ancak "sürpriz olmadığını" ifade etti.

"Otizm hakkında yeterince bilgim yok. Bilinecek çok şey var" diyen Miller, "Şu anda çalışmalarım anlayışımı geliştiriyor gibi görünüyor. 50 yıllık yaşanmış deneyimi yeni bir mercekle yeniden incelemek gerekiyor" yorumunda bulundu.

"Odada birdenbire beliren yüksek sesli, bilgisiz bir ses olma riskini almak istemiyorum.” diyen Miller, “Otizmli topluluk (bunu biliyorum) tarihsel olarak konuşuldu. Fazlası zarar verir. Sadece elimi kaldırıp ''buradayım'' diyorum. Farkına varan olmuştur. Bilinçli veya bilinçsiz olarak yıllar içinde bana fazladan lütufta bulunan ya da alan veren, onlar için anlamlı olsun ya da olmasın, dünyada benim için anlamlı olan bir şekilde hareket etmeme izin veren" şeklinde özetlediği hayatındaki insanlara da teşekkür etti.

İlgili Haberler