Özgür Demirtaş iktidarı Kemal Sunal gibi eleştirdi Filmin aynısı oldu

Özgür Demirtaş iktidarı Kemal Sunal gibi eleştirdi  Filmin aynısı oldu
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, vatandaşın yaşadığı derin geçim sıkıntısı ve uygulanan yeni ekonomik programa ilişkin eleştirilerini bu defa Kemal Sunal filmleri üzerinden verdi.

Prof. Dr. Demirtaş, sosyal medya hesabından Kemal Sunal''ın “Tokatçı” filmini paylaşarak “Geçmişle dalga geçmemek lazımdı. Keser ve Sap…" notunu düştü. 
Demirtaş’ın paylaştığı sahnede, Kemal Sunal’ın canlandırdığı Osman karakteri fırıncıdan ekmek almaya gidiyor. Önce yarım, sonra çeyrek ekmek istiyor ancak parası yetmeyince ekmek alamadan fırından çıkıyor.

Demirtaş bu sahneyi paylaştığı mesajında şu değerlendirmeyi yaptı:

Bundan 1-2 yıl önce bir yerde tane ile domates satıldığını gösteren bir görsel bulup paylaşmıştım. Üstüme binlerce AKTROL bozuntusu saldırmışlardı. Allah’ın sopası yok. Çeyrek lahana ile bence döngü tamamlandı. Çok üzücü gerçekten.

Kimse kınadığını kendi de yaşamadan ölmeyecek”

"BİLİMDEN SAPARSANIZ..."

Demirtaş diğer bir paylaşımında Kemal Sunal’ın “Atla Gel Şaban” filminden bir sahneye yer vererek “Yaa işte bilimden saparsanız, uyaran teknik insanları dinlemek yerine trollere yem yaparsanız“ notunu düştü. 

“3 BİN YILDA BİSİKLET ALABİLİRİZ”
Sahnede Niyazi karakterini canlandıran Kemal Sunal, bakkal, manav, kasap, oduncu ve faturalardan sonra maaşından ayırabildiği parayla ancak 3 bin yılda çocuklarına bisiklet alabileceğini söylüyor.

İlgili Haberler