Prof. Dr. Ateş Kara'dan sporcuları üzecek açıklamalar

Prof. Dr. Ateş Kara'dan sporcuları üzecek açıklamalar
Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, futbolcuların korona virüse yakalanması durumunda oluşabilecek senaryo hakkında konuştu.

Çin'in Wuhan kentinden yayılan korona virüs, tüm dünyayı etkisi altına aldı. Spor dünyasından da çok sayıda önemli ismin yakalandığı hastalığın seyri ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip koronavirüsün hafife alınmaması gerektiğini söyledi. Ntv'ye konuşan Kara, gençlerin hastalığı kolay atlatabildiğini ancak akciğerde kalıcı hasarlar bıraktığını belirten Kara, sporcularla ilgili önemli bir detayı vurguladı. Kara, şunları söyledi: 

"AĞIR BİR HASTALIK

"Bu hastalığı öyle veya böyle hafife almamamız lazım. Bu hastalık ağır bir hastalık. Bu hastalık ölümcül bir hastalık. Yani insanların kendilerini iyi hissetmeleri gerekebilir ama şunun altını bir kez daha çizelim. Bu hastalık gerçekten ağır gidiyor, evde kalmamız gerekiyor."  

"İHTİMAL ÇOK YÜKSEK"  

"Hastalıktan evet doğru büyük kesim iyileşiyor ama iyileşenlerin de akciğerlerinde hasar bırakıyor. Yani bir futbolcu bu hastalığı geçirdikten sonra hayatının kalan kısmında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek."