Normalleşme adımlarında 2020 Haziran'ı işaret etti. Prof. Dr. Bengi Başer maalesef diyerek açıkladı

Normalleşme adımlarında 2020 Haziran'ı işaret etti. Prof. Dr. Bengi Başer maalesef diyerek açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı'ndan önemli kararlar gelmesi üzerine, kısıtlamalarla ilgili normalleşme adımları atıldı. Yeni süreçle ilgili hem Twitter hem katıldığı programda açıklama yapan, Prof. Dr. Bengi Başer, " Günlük vaka sayısı olarak dünyada 5. ülkeyiz ve maalesef açılımı yine ekonomik kriterler belirledi" diyerek, 2020 Haziran ayına da dikkat çekti.

Prof. Dr. Bengi Başer''den dikkat çeken bir uyarılar geldi. Başer Twitter hesabından, "Günlük vaka sayısı olarak dünyada 5. ülkeyiz ve maalesef açılımı yine ekonomik kriterler belirledi. Aslında çok yüksek riskli şehirler hariç topyekün bir açılımdır bugün yapılan... Risk sınıflandırmasının da bir manası kalmamış durumda; ülkemize biraz renk geldi o kadar..." ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Başer, kısıtlama tablosu içinde, "Kısıtlamalar, serbestlikler adeta zeka testi gibi... Aşağıdaki tablo, en azından bir müddet sizlere yol gösterebilir..."dedi.
"2020 HAZİRAN AYI GİBİ"
Bir programa katılan Başer, "Haziran ayındaki gibi paldır küldür açılırsak 1 aya kalmaz yeniden kapanırız" ifadesini kullandı.