Prof. Dr. Bengi Başer'den AVM uyarısı: "Bedelini çok daha ağır ödeyebiliriz"

Prof. Dr. Bengi Başer'den AVM uyarısı: "Bedelini çok daha ağır ödeyebiliriz"
Haber Global’de konuşan Prof. Dr. Bengi Başer, bugün başlayan normalleşme sürecinin ardından AVM’lerle ilgili uyarılarda bulunarak, “AVM’lerde ne gibi altyapı çalışması yapıldı bilmiyoruz. Tüm klimalı sistemlerin, havalandırmalı sistemlerin elden geçirilmesi lazım. Bu işlere girişmezseniz biz bunun bedelini çok daha ağır ödeyebiliriz” dedi.

Prof. Dr. Bengi Başer, Haber Global ekranlarında katıldığı Günün Nabzı programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Prof. Dr. Başer, normalleşme sürecinin ardından atılan adımlar kapsamında AVM’lerin açılma kararını Güney Kore ve Almanya örnekleri vererek uyardı.

“BULAŞMAYI ÖNLEYEBİLDİK DİYEMEYİZ”

Türkiye’de korona virüs salgınının tam olarak önlenemediğini belirten Bengi Başer, “Bizim tablolarımızda 1500'ler civarında vakalar var ama hala ortalama 50 canımız gidiyor. Hala biz bu bulaşmayı önleyebildik diyemeyiz. Güney Kore'de tam sıfırlıyoruz derken bir anda bir süper bulaştırıcı çıktı, pozitifleştirdi insanları” dedi.

Uyarılar ve yaptırımlarla işin sıkı tutulması gerektiğini belirten Başer, “Bence belki de burada yapılması gereken daha ciddi yaptırımlar mı olmalı. Belediye zabıtaları mı olur, kolluk kuvvetleri mi olur? Biz uyarmaya çalışıyoruz ama farklı yaptırımlarla bu işi sıkı tutmalıyız. Ne olur daha küçük adımlar atalım” ifadelerini kullandı.

“BEDELİNİ ÇOK DAHA AĞIR ÖDEYEBİLİRİZ”

AVM çalışanlarının kaygıları olduğunu ve AVM’lerde ne gibi altyapı çalışması yapıldığının bilinmediğini belirten Başer, “Tüm klimalı sistemlerin, havalandırmalı sistemlerin elden geçirilmesi lazım. Bu işlere girişmezseniz biz bunun bedelini çok daha ağır ödeyebiliriz. Dış havaya temasla başlayalım, görelim. Gerekirse yaptırımları da uygulayalım. İnsanın doğasıdır gevşemek. Normalleşme değil de temkinli yaşam dönemi olarak tariflemek çok daha iyi olur” dedi.

İlgili Haberler