Prof. Dr. Canan Karatay işin sırrını verdi. Bol bol tüketin dedi. Kışa girerken altın tavsiye

Prof. Dr. Canan Karatay işin sırrını verdi. Bol bol tüketin dedi. Kışa girerken altın tavsiye
Kış aylarına girilmesi ile beraber, ünlü Profesör Canan Karatay’ın da ‘bol bol tüketin’ dediği besinler, yeniden akıllara geldi. İşte Canan Karatay'ın yanınızdan ayırmayın dediği şifa kaynakları.

Ünlü Profesör Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla sık sık tartışılsa da Karatay’ın sağlık açısından önerdikleri, birçok kesim tarafından uygulanıyor.

Korona virüs salgını ile birlikte daha da zor geçmesi beklenen kış aylarından önce Karatay’ın ‘bol bol tüketin’ dediği besinler, bir kez daha akıllara geldi.

Peki o besinler hangileriydi? İşte cevabı…

Karatay'a göre o yiyecekler Lahana - Soğan ve Sarımsak...

Bunların çip halinin Prebiyotik olduğunu açıklayan Canan Karatay mutlaka bunların tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.. D vitamini almamız gerektiğini belirten Karatay, mutlakta güneşte yürümemizi tavsiye ediyor. Üstelik kar yağsa bile..

Öte yandan mutlaka kemik suyu çorbası içilmesi gerektiğini açıklıyor... Hayvansal yağ tüketmek veya sakatat tüketmek gerektiğini belirten Karatay, kış aylarında mutlaka kelle Paça çorbası, kemik suyu çorbası ve yoğurdu ve bol bol sirke öneriyor... En çok önerdiği yiyecek ise Lahana ve Lahana turşusu.. Karatay'a göre Lahana  dünyanın en sağlıklı gıdası...

Kaynak: Ulusal Post 

 

İlgili Haberler