Prof. Dr. Filiz Onat'tan canlı yayında flaş iddia: "Sağlık Bakanlığı gerçek sayıları paylaşmıyor"

Prof. Dr. Filiz Onat'tan canlı yayında flaş iddia: "Sağlık Bakanlığı gerçek sayıları paylaşmıyor"
Prof. Dr. Filiz Onat, PCR testi ile tespit edilen hasta sayısının bilindiğni ancak klinik bulgularla Koronavirüs tedavisi gören hasta sayısının ise bilinmediğini söyledi.

Habertürk'te ekranlara gelen, Mehmet Akif Ersoy'un sunup yönettiği Nedir, Ne Değildir programının konukları Prof. Dr. Pınar Okyay, Prof. Dr. Bengi Baser ve Prof. Dr. Filiz Onat oldu.

Onat, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilerde yalnızca PCR testi pozitif olan hastaların korona vakası olarak değerlendirildiğini belirten Prof. Dr. Onat, PCR testi negatif çıkan hastaların da aslında korona hastası olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın gerçek sayıları paylaşmadığını savunan Filiz Onat, şöyle konuştu:

"Tüm sayılar açıklanıyor ama örneğin hasta veya ölüm sayılarında Sağlık Bakanlığı PCR testini temel alıyor. Dolayısıyla eğer PCR testi negatif olsa bile biliyoruz ki BT vurgusu uygun olan hastalar tedaviye başlıyor."

"FAVİPİRAVİR ALAN HASTA KORONA TANISI ALMIŞ DEMEKTİR"

"Favipiravir bir hastada kullanılıyorsa bu o demek ki Koronavirüs tanısı almış demektir. Biz Favipiravir alan hasta sayısını bilmiyoruz. Bu şu demek; bunu alan hasta yüzde 100 korona tedavisi alıyor demektir."

"SAĞLIK BAKANLIĞI GERÇEK SAYILARI PAYLAŞMIYOR"

"PCR testi negatif ama Favipiravir kullanmayı gerektirecek bir klinik durum var. Yani gerçek hasta, gerçek vaka sayısını bilmiyoruz. Bunu bakanlık biliyor. Biliyor ve gerçek sayıları paylaşmıyor."