Prof. Dr. Güner Sönmez yurdum insanı hikayesini açıkladı. Ellerine sıkacaklarına düğmelere sıkıyorlar

Prof. Dr. Güner Sönmez yurdum insanı hikayesini açıkladı. Ellerine sıkacaklarına düğmelere sıkıyorlar
Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez, sosyal medya hesabından vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Sönmez, hastaneye giden vatandaşların asansör düğmelerine dezenfektan sıkmalarının yanlış olduğunu belirtti.

Korona virüs salgını ile birlikte dezenfektan kullanımı da arttı. Birçok vatandaş, dezenfektanı hayatının parçası haline getirdi. Ancak uzmanlar, dezenfektanların yanlış şekilde kullanıldığını belirtiyor. Son olarak Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Güner Sönmez, sosyal medya hesabından Türkiye’de hastanelerde yaşanan durum ile ilgili açıklamada bulundu.

"DEZENFEKTANLARI ELİMİZE SIKALIM" 

Hastanedeki asansör tuşlarının dezenfektanlar nedeniyle 2-3 günde bir arızalandığını belirten Sönmez, Hastane asansör tuşları ayda 2-3 defa arızalanıyor. Sebebi hastalarımızın asansör tuşuna dezenfektan sıkmaları. Lütfen bu dezenfektan çılgınlığını bırakalım. En azından elektronik cihazlara değil, elimize sıkalım” dedi. 

ELEKTRİK ÇARPMA TEHLİKESİ DE VAR 

Diğer yandan, hastane asansörlerindeki bir başka tehlikeye dikkat çeken uzmanlar, Sönmez'in açıklamalarında da da belirttiği detay ile ilgili vatandaşların dikkatli olması gerektiğini kaydediyor. Asansörlere dezenfektan sıkılması, elektronik cihazlara sıvı girmesi nedeniyle elektrik çarpması olaylarını da doğurabiliyor. 

guner-sonmez-006.jpg