Prof. Dr. İlhami Çelik, maske tartışmasında son noktayı koydu. Doğru bilinen yanlışları asıl gerçekleriyle açıkladı

Prof. Dr. İlhami Çelik, maske tartışmasında son noktayı koydu. Doğru bilinen yanlışları asıl gerçekleriyle açıkladı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, korona virüsle hayatımıza giren maskelerde gerçeği tek tek açıkladı. Prof. Dr. Çelik, takılan maskenin özelliğinin çok önemli olduğunu kaydederek, “Ölçülü, kaliteli ve dizaynı uygun maske kullanılmalı. Çift maske yerine tek maske kullanılmalı ama maskeyi de düzgün takmak çok önemli" dedi.

Sabah Gazetesi’nden Ali Altuntaş’ın haberine göre, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, maske kullanımında doğru bilinen yanlışları ve asıl gerçeği tek tek açıkladı.

Kapalı ortamların bulaşıcı hastalıklar için en büyük risk olduğunu ifade eden Prof. Dr. İlhami Çelik, "Aynı oda da 2 kişi olursa risk azdır, ne kadar çok insan varsa risk o zamanda çoğalır. Çift maske takmak ise çok gereksiz. Burada sadece maskenin özelliği önemli. Maske 3 katlı ve Nonwoven özellikli bir kumaştan yapılmalı. Çünkü geçirgenliği bu azaltıyor. Ölçülü, kaliteli ve dizaynı uygun maske kullanılmalı.” dedi.

Maske kullanımında asıl önemli olanın düzgün takmak olduğunun altını çizen Çelik, “Çift maske yerine tek maske kullanılmalı ama maskeyi de düzgün takmak çok önemli" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler