Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 14 günlük tam kapanma yetmez dedi. Koronayla başa çıkmanın yolunu FOX TV'de açıkladı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 14 günlük tam kapanma yetmez dedi. Koronayla başa çıkmanın yolunu FOX TV'de açıkladı
FOX TV canlı yayınından korona virüse ilişkin son gelişmeleri değerlendiren Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 14 günlük bir tam kapanmanın yeterli olmayacağını, sehayat kısıtlaması gibi katı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Ceyhan, tam kapanma olacaksa da en az 28 günlük bir kapanma uygulanması gerektiğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, FOX TV'de İlker Karagöz'ün sorularını cevapladı.

Korona virüs salgının Türkiye'deki seyrini değerlendiren Ceyhan, 28 günlük tam kapanma yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’deki toplam pozitif vaka sayısına da değinen Ceyhan, Sağlık Bakanlığı’nın teşhis edemeyeceği hastalarla birlikte toplamda Türkiye’de 1 kaç milyon pozitif kişi olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Tam kapanma 28 gün olmalı, 14 gün işe yaramaz. 14 gün bir kuluçka süresidir. Önleme için 2 kuluçka süresi yani 28 gün kapanma gerekiyor. Erken dönemde alınmayan önlemler sonradan alınınca işe yaramadı. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Sonradan alınan önlemler işe yaramadı." ifadelerini kullandı.

Ceyhan, "İstanbul'da vaka biraz düştü ama fark etmiyor. İstanbul'dan her yere seyahat var. Bir yerde azalırken başka şehirde artıyor. Nisan, mayıs aylarında. alınması gereken önlemler alınmadı." şeklinde konuştu.