Prof. Dr. Mehmet Ceyhan korona için adeta alarm düğmesine bastı. Milyonlarca insan böyle geziyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan korona için adeta alarm düğmesine bastı. Milyonlarca insan böyle geziyor
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de açıklanan yeni verilerle birlikte Türkiye'nin Avrupa'daki en yüksek vakanın görüldüğü ülke olduğuna dikkat çekerken, milyonlarca insanın virüs bulaştırma riski taşıdığını söyledi. Ceyhan yetkililerin alarm durumunda olması ve tam kapama yapılmayacaksa tedbirlerin artırılmasını talep etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'ın haberine göre, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'deki korona virüs tablosuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son açıklanan verilere göre, Türkiye'nin Avrupa'da en çok vaka görülen ülke olduğunun altını çizen Ceyhan, "Hesaplama ile tespit edilemeyenleri de dahil ederek milyonun üzerinde kişinin şu anda virüs bulaştırma riski taşıdığını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Eğer bir kapama yapılmayacaksa, mutlaka vakit kaybetmeden ilave tedbirlerin alınması gerekiyor." diyerek ülkenin alarm durumunda olmasını vurgulayan Ceyhan şu ifadeleri kullandı:

"Açıklanan vaka sayısı doğrultusunda nüfusa göre dünyada dördüncü, Avrupa’da birinci ülkeyiz. Yani salgının en yoğun seyrettiği ülkelerden biriyiz. Hesaplama ile tespit edilemeyenleri de dahil ederek milyonun üzerinde kişinin şu anda virüs bulaştırma riski taşıdığını söyleyebiliriz. Günlük vaka sayısının açıklanması tedbirlere uyulması açısından bile etkili olacaktır."