Prof. Dr. Mehmet Haberal ve beyinsiz kazmalar!..

Efendim, Başbakan Tayyip Bey helalleşiyormuş!..
Kiminle?!..
“Fısırıktan nağmelerle!..” Meydanlarda kapıştığı siyasi hasımlarıyla!.. Anayasa dümeniyle yapılan böyle bir çıkışın doğru olmasını,  “helalleşmenin” samimiyetini isterdik..
O zaman da derdik ki, “Hapse tıktığınız dünyanın eşsizlerinden hayat kurtarıcı bilim adamı ile helalleşin...” Tayyip bunca gücüne karşın, dünyanın en büyük pehlivanının kendisini yenen insan olduğunu anlamamış.. Anlasaydı, Haberal’a “Hoca biz yanlış yaptık, senin darbe marbe gibi yamuk işlerde adın geçse de biz senin gibi ulemaya kıyamayız.. Biz üstümüze düşeni yapalım, sen gene bize düşman ol ama ilmin insanlıktan esirgenmesin” dese ne olurdu?..

***


Büyük Yaradan,Yüce Allah, Profesör Doktor Mehmet Haberal’a muhteşem bir meziyet tevdi buyurmuş, kendisini ayrıcalıklı kılmış.. Haberal, eşsiz parmakları ile hayat kurtarıyor(du)... Hayat kurtarmak ne demek, ötesi var mı?!.
Tekrarlayalım, bu meziyet Haberal’a Allah’tan bir lütuftur..
Nitekim bunu gören Dünya tıp âlemi Haberal’ı başlarına taç edip önünde saygı ile eğiliyorlar, kendisini kurum ve kuruluşlarına başkan kılıyorlar..
Peki, biz ne yapıyoruz..
Siyasi ihtirasın, Haberal’ı “yok edilmesi gereken rakip siyasetçi!..” cephesine oturtup, adeta arenada parçalatmak istemesinin bile izahı yokken..
Siyasi iktidarın yalaka tayfasının Hoca’yı linç ettirmek için piranalar gibi saldırmalarının tek izahı da sadece paranın ahlaksızlığı ile izah edilebilir..
Bu söylediklerim üst katmanlar için.. Okumuş yazmış yalaka takımı için!..
Bir de, klipteki “Hadi bi daha kadrosu”  var.. Zafer sarhoşluğu ile Y-CHP’ye saldırırken, Haberal Hoca’ya bulaşan kazmalar!.. Dünyadan bi haber ahkam kesip, “CHP hak etti... Darbeci Prof.’u aday yaparsa böyle olur!..” diye medya borazanlarından aldıklarını satan taban ekibi..
Herif bunu neden yapıyor?.. Yem torbasındaki makarna çuvalı hatırına.. Kime saldırıyor?.. Haberal’a... Haberal kim?.. Aralarında binlerce Ak Partili vatandaşın da olduğu insanlara organ naklederek, karaciğer, böbrek yetmezliği belasından kurtaran kişi..
O sözünü ettiğim makarna torbası siyasetinin, Hoca’yı linç eden kadrosu kim?!..
Böyle bir bilim adamına saldırabilme cüretine yükseltilmiş bilinçsiz bilgisiz kazmalar!..
Biraz kafalarında bilgi olsa, içlerinde Ak Partili binlerce hastaya yeniden hayat veren bu kişiye bakıp, “Ulan bundaki yetenek ona Allah’ın lütfu.. Ona söz söylersek günaha gireriz” demezler mi?!..
Demezlerse, “Bunlarda Allah korkusu da kalmamış!..” denmez mi?!..

***


Prof. Doktor Haberal kimdir ben onlara hatırlatayım..
“35 ulusal ve uluslar arası tıp derneği üyesi...
1428 Türkçe ve İngilizce bilimsel yayın yazarı...
1832 böbrek, 344 karaciğer nakli yapan kişi...
10 hastane, 13 diyaliz merkezi kuran kişi...”
Gene soralım.. Böyle bir Allah vergisi üstün insana Tayyip Erdoğan’ın sahip çıkması,  “Hoca sen bizi sevmesen de sen insanlığa armağansın” demesi gerekirken, bizzat kendisinin onu ham çökeleklerin ağzına sunması doğru mu?.
Hoca darbe yapacak mı?!.. Ne darbesi, darbe öyle kolay iş mi?! Hoca kolordu komutanı mı, silaha mı hükmediyor..
Bunlara önce darbe nedir onu sormak lazım!.

Yazarın Diğer Yazıları