Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Prof. Dr. Mesut Çetinkaya ve insanları rahatlatan eseri

Sevgili okuyucum; yaklaşık 40 yıldır yazıyorum. Bu süreç içinde yazarı, olduğum gazete ve dergilerde -milletimi bilgilendirmek adına- kitaplardan özellikle söz etmeyi ilke edindim. Tanıttığım o kitaplar genelde; edebiyat, tarih veya teknik konulu kitaplardı... Ama bu uzun süreç içinde, inanın, hiçbir Hekim-Doktor'un meslekî bir kitabını tanıtmak bana nasip olmadı. (İliştiri: Uzman Hekimlerimiz kusura bakmasın; 'özel hastalıklarla' ilgili bilgilerle, hastayı donatacak, psikolojisini diri tutacak kitaplar yayımlamayı, doğrusu ihmal ettikleri kanısındayım.)

Geçtiğimiz hafta bir şey oldu... Ankara eski Millî Eğitim Müdürü sevgili Mustafa Demirkan ile Ankara Numune Hastane'sindeki dostları ziyarete gittik. Son uğradığımız yer Prof. Dr. Mesut Çetinkaya'nın odası idi. Odada sohbet ederken, masa üstünde hacimli bir kitap gördüm. Sayın Çetinkaya ilgilendiğimi görünce, kitabı bana uzattı ve "Mevlüt Bey, insanımızı bilgilendirmek, hastaları rahatlatmak için, bu kitabı çok yoğun bir emekle yazdım" dedi. Kitabın adı: "Prostat Gerçeği" idi!

Eve gelince, hemen kitabı okumaya başladım. Sevgili okuyucum; sağlıktan söz eden bir eserin bu kadar güzel ifadelerle bezeli olması, inanın beni şaşırttı. Şunu gördüm ki; Sayın Çetinkaya, usta bir Üroloji Uzmanı olmanın ötesinde, o gerçekten saygı duyulacak bir bilge! Yazar kitabında, sadece hastalara seslenmiyor; kendi meslektaşlarına da sözü var; ve kitabını "İşini aşkla, severek yapanlara ithaf ediyorum" diyor. Ne güzel bir söz! O 'aşka' o kadar ihtiyacımız var ki...

Efendim, kitap büyük boy, kalın karton kapak, tam 411 sayfa. Ben bu insan odaklı muhteşem eserden sizlere çok kısa bilgiler sunacağım. Yazar giriş bölümünde şöyle diyor: "Bu kitapta, ergenlik çağı ve üzerindeki -özellikle 45-50 yaş ve üstündeki- her erkek, kendisiyle ilgili bir şeyler bulacaktır." Gerçekten kitap, çok ciddi bilgilerle örülü. Sözgelimi; üzerinde özellikle durduğu 'Prostat kanseri' konusuna tam 211 sayfa ayırmış. Ve Sayın Çetinkaya insanı koruma adına, kanser konusunu gerçeğin tezgâhına yatırıyor; ve kanserle baş edilebileceğini ifade ediyor. Bu konuyla ilgili dünyadaki bütün çalışmaları ortaya koyuyor. Ve hastaların zihnindeki o 'korku filmi'ni de sonlandırıyor. Bilge doktorumuz Sayın Çetinkaya'nın 393. sayfada çok güzel bir sözü var; şöyle diyor: "Korku ömrü uzatmaz, tedavi ömrü uzatır." Ve Sayın Çetinkaya "Kanser ve ölüm konusu", "Tek böbrekli olmak ömrü kısaltır mı?" gibi, insan sağlığıyla ilgili pek çok konuya da yanıtlar veriyor... Değerli okuyucum bir bilgenin sunduğu gerçek bir 'sağlık rehberi' olan bu görkemli eser için, Prof. Dr. Mesut Çetinkaya'yı gönülden alkışlıyorum. Okuyucularım bu esere 0532 646 15 34 numaralı telefondan veya cetinkayamh@hotmail.com e.posta adresinden ulaşabilirler.

Ve Millî Düşünce...

Sevgili okuyucum, "Millî Düşünce Merkezi 20 Şubat 2016'da" Hizmet Armağanları ve Ziya Gökalp Roman Yarışması Ödül törenini Türk Tarih Kurumu Salonu'nda Burçin Öner Hanımefendi'nin sunuculuğunda gerçekleştirdi. Bilge insan, Türkiye'nin değeri Sayın Sadi Somuncuoğlu'nun o harika açış konuşmasından sizlere sadece iki cümle sunacağım: "Egemenlik aynen iffet ve namus gibidir", "Egemenlik hangi çağda paylaşılmaya kalkışılmışsa, orada oluk gibi kan akmıştır"... Ve ödül alanlar: Atatürk Türk Milliyetçiliği Şeref armağanı; Prof. Dr. Mustafa Kafalı ve Prof. Dr. Necmettin Sefercioğlu. İsmail Gaspıralı Türk Dünyası Hizmet Armağanı: Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı-Közhan Yazgan, Namık Kemal Zeybek. Ziya Gökalp Bilim Armağanı: Prof. Dr. Aziz SANCAR ve Prof. Dr. Orhan Türkdoğan. Namık Kemal Özgür ve Demokrat Basın Armağanı: Yeniçağ Gazetesi ve, Müyesser Yıldız Uğur. Yahya Kemal Fikir-Sanat-Edebiyat Armağanı: Emine Işınsu ve Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun. Ziya Gökalp Roman Yarışması Ödülü: Üçüncülük ödülü; Derya Uçar İzgi, İkincilik ödülü; Hayri Öztürk.

Sevgili okuyucum; bu törenin tümünü Millî Düşünce Merkezi'nin http://millidusunce.org internet sayfasından öğrenebilirsiniz.

Esen kalın efendim.

 

Yazarın Diğer Yazıları