Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’ndan ‘toz’ uyarısı yapan meslektaşına sert tepki

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’ndan ‘toz’ uyarısı yapan meslektaşına sert tepki
İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bugün için toz taşınımı uyarısı yapan ‘hatta pencere bile açmayın’ açıklamasında bulunan Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam’a sert tepki gösterdi. Kadıoğlu, “Çöpten bilgilere itibar etmeyin” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam, “Çok ciddi uyarı yapıyorum. Sahra Çölü’nden çok yoğun toz çıkışı bekliyoruz. Toz ve bulutlu hava bugün (pazar), Trakya, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olacak. Yani virüsün yayılımı için gerekli olan canlı organizmalar havada çok yoğun olacak. Taşıyıcıların etrafa saçabileceği virüs, çok uzaklara taşınabilir. Bugün özellikle batı bölgelerinde her yerde havada bulut varsa ve uzak mesafeler sanki sis varmış gibi görünüyorsa dışarı çıkmayın. Hatta pencere bile açmayın” açıklamasında bulunmuştu.

‘PENCERE BİLE AÇMAYIN’ UYARISI

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bugün için toz taşınımı uyarısı yapan ‘hatta pencere bile açmayın’ açıklamasında bulunan Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam’a sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

“ÇÖPTEN BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN”

Kadıoğlu sosyal medya hesabından "Ahan da Pazar günü pencereyi açtım. Nerde bu üfürülen toz?!” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti: Belgesiz bilgisiz sırf başka bir konudaki ünvana dayalı olarak güya tahmin olur mu? Hep derim her malın bir mal alıcısı var. Çöpten bilgilere itibar etmeyin ya. Bu ülkemin meteoroloji hocaları, kurumu var. Secici olun!

yenicag-mikdad-kadioglu.jpg

 

İlgili Haberler