Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan koronada çok önemli detayı açıkladı: Ateş ve öksürük geri geliyor

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan koronada çok önemli detayı açıkladı: Ateş ve öksürük geri geliyor
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kış aylarına girilmesi ile birlikte koronadaki ateş ve öksürük belirtilerinde yeniden yükselme olacağını söyledi.

NTV’de yer alan habere göre Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, korona virüs semptomlarının mevsimsel değişikliğine dikkat çekti.

“ATEŞ, ÖKSÜRÜK, HALSİZLİK GERİ DÖNÜYOR”

Prof. Dr. İlhan, korona virüste ilk başta ateş, öksürük, halsizlik, solunum yolu bulgularının daha çok ön planda olduğunu belirterek, "Daha sonra mevsim değişip yaz dönemi ile beraber yine ateş olan olgular da oldu olmayanlar da oldu. Daha sonrasında mide, bağırsak gastroenteroloji bulgular daha çok eklenmeye başladı. Tat alma, koku alma bozukluğu, ishal gibi bulgularla vatandaşların daha çok korona virüs hastası olarak başvurduklarına şahit olduk. Şimdi baktığımızda mevsimin soğuması kış ile beraber insanlarda tekrar solunum zorluğu, ateş, öksürük görülmeye başladı" diye konuştu.

“KİLİT CÜMLE 'BEN DAHA HİÇ BU KADAR HASTA OLMADIM”

Son dönemde öksürük daha da dikkatli olunması gereken bir bulgu olduğunun altını çizen İlhan,  "Vatandaşlarımız daha önce kendisinde olmadığını düşündükleri bulgular varsa, 'ben hiç daha önce bu kadar hasta olmamıştım, bu kadar eklem ağrım yoktu, bu kadar öksürüğüm yoktu' gibi şikayetleri varsa, çevresinde de benzer şikayetleri olan ve aynı zamanda şüpheli temas ya da yakın temas öyküleri varsa doktora başvurmaları gerekir" diye konuştu.

Kaynak: NTV