Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan ezber bozan yüz yüze eğitim açıklamaları

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan ezber bozan yüz yüze eğitim açıklamaları
Korona virüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürürken Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yüz yüze eğitim hakkında yaptığı flaş açıklamada, “15 Şubat'tan sonra okullar açık olsa dahi yine EBA sistemi ile beraber sistemin devam edeceği kanısındayım. Yine zorunluluk söz konusu olmayabilir” dedi.

DHA’da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan okulların ne zaman açılacağı sorusuna yanıt verdi. Korona virüs salgını etkisi sürdürürken Prof. Dr. İlhan, "Öğretmenlerimizin aşılanması ile beraber vaka, hasta sayısı da belli bir seviyeye inerse okulların açılmasını tekrar düşünmek gerekiyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
Herkesin merakla beklediği 'Okullar ne zaman açılacak?' 'Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?' sorularına yanıt geldi.
İlhan, "Okulların açılması 15 Şubat tarihinde tekrar değerlendirilip ona göre karar verilmesi söz konusu olabilir" dedi.
İlhan, aşıların uygulanmaya başlamasının ardından antikor oluşması için belli bir zaman dilimi gerektiğini belirterek, antikorların oluşması ile beraber giderek daha normal hayata doğru yönelmenin söz konusu olabileceğini ifade etti.
Prof. Dr. İlhan, "Ama yine fiziksel mesafeye, maskeye, hijyene, kalabalığa girmemeye, ortamlarda temiz hava girişine mutlaka müsaade etmemiz gerekiyor.
Aşı bize mücadelemizde yardımcı olacak. Aşılı kişiler hasta olursa hastalığı daha hafif geçirecekler. Böylece bulaş ihtimali, ağır hasta olma durumu da azalacak.
Okullara etkisi şöyle olabilir; belli bir antikor düzeyi oluştuktan sonra vakalar hastalar toplumda belli bir düzeyde gidiyorsa okulların açılması 15 Şubat tarihinde tekrar değerlendirilip ona göre karar verilmesi söz konusu olabilir"
dedi.
“İLLERE GÖRE DEĞERLENDİRME YAPILABİLİR”
Prof. Dr. İlhan, aşılanacak 2'nci grup içerisinde öğretmenlerin de yer aldığını hatırlatarak, "Öğretmenlerimizin aşılanması ile beraber vaka, hasta sayısı da belli bir seviyeye inerse okulların açılmasını tekrar düşünmek gerekiyor. Okulların açıldığı dönemi hatırlarsak,
kimi öğrencileriniz okula gelmeyi tercih ederken kimi
öğrenciler uzaktan eğitime devam etmişti.
Bu dönem muhtemelen böyle bir yaklaşım da benimsenebilir.
15 Şubat'tan sonra okullar açık olsa dahi yine EBA sistemi ile beraber sistemin devam edeceği kanısındayım.
Yine zorunluluk söz konusu olmayabilir. Kimileri göndermek istemiyorsa çocuklarını okula göndermeyebileceklerdir düşüncesindeyim. Şu an İstanbul'da,
Ankara'da hasta sayısında vaka sayısında yüzde 40'a varan azalmalar var.
Anadolu'daki bazı illerimizde bu şekilde olmayabiliyor.
İllere göre değerlendirme yapılabilir. Eğer okulların açılmasına karar verilirse Türkiye genelindeki rakamlara göre bakmak gerekiyor.
İllerde kendi özelinde değerlendirebilir"
diye konuştu.