Prof. Dr. Pampal, Girit depremi için kaygı verici konuştu: "Ölü Deniz'e dikkat"

Prof. Dr. Pampal, Girit depremi için kaygı verici konuştu: "Ölü Deniz'e dikkat"
Girit Adası açıklarında saat 15.51’de meydana gelen deprem korkuya neden olurken Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Pampal, kaygı verici açıklamalarda bulunarak ölü denize dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi'nin geçtiği verilere göre; Akdeniz'de 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana geliyor. 6.4'lük sarsıntının ardından aynı noktada saat 16.01'de büyüklüğü 4.4 olarak ölçülen bir deprem daha meydana geldi.

Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntının ardından Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Pampal değerlendirmelerde bulundu. Bu bölgelerde daha büyük depremler olabileceğini ve ölü denize dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın açıklamaları şöyle:

"Bölgede şiddetli depremler olabiliyor. Son günlerde bölgede çok fazla deprem olabiliyor. Bu depremler bizi kaygılandıran depremler... Ölü deniz diye bir fayımız var. Bu fay üzerinde çok yıkıcı depremler söz konusu. Bu durum bizi kaygılandırıyor. Bu fay Afrika levhasıyla Anadolu levhası sınırında bulunuyoruz biz.

Aslında bu deprem beklediğimiz bir depremdi. Bu aralar bölge aktif. Bu deprem küçük bir deprem değil. Deniz içinde olması depremin sevindirici bir gelişme. Deprem, bölgenin aktif olduğunu bize anlatması açısından önemli.

Bu bölgelerde daha büyük bir deprem olabilir. 5.4'e kadar artçı sarsıntılar olabilir"

İlgili Haberler