Prof. Dr. Şener Üşümezsoy deprem bölgesinde su altındaki son durumu açıkladı. Kırmızı noktalara dikkat

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy deprem bölgesinde su altındaki son durumu açıkladı. Kırmızı noktalara dikkat
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir’de meydana gelen depremin artçıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Üşümezsoy, enerji yüklenen hatlarda artçıların meydana gelmeye devan edeceğini kaydetti.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir’de meydana gelen depremin ardından bölgedeki son durumu açıkladı. Profesör Üşümezsoy, enerji yüklenen fay hatlarında artçı depremlerin meydana gelmeye devam edeceğini belirterek, vatandaşlara temkin olması uyarısında bulundu.

Üşümezsoy’un konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

Bu haritada bugün oluşan depremin artçılarının dizilimini görüyoruz. Göründüğüm gibi Samos Adası'nın Kuzey kenarını çevreliyor. Taban Samos, Tavan ise İzmir bloğu çömüş. Kuzey Güney gidişli faylar, Doğanbeyli ve Seferihisar faylarına stres yüklendiğinden bu faylar üzerinde artçılar meydana gelecekti. 

Sarı çizgi Samos kuzeyinden geçiyor. Kuşadası Körfezi'nde olan ve depremi yaratan fayların etkisi. Kırılan Samos Adası Kuzeyu Kenar fayı ve Kuşadası Körfezi'ni açan sıyrılma ana fay. İzmir bloğunda kuzey ve güney gidişli yanal faylar var kırmızılar. 1968'de Körfez'de kırılan ve İzmir'i yıkan, İzmir'İn kuzey kenarındaki fay hattı. 

363262bb-ce7c-429d-acb5-8ebbab9940dd.jpg

 

İlgili Haberler