Prof. Dr. Toker Ergüder, korona virüsün en çok bulaştığı ortamı söyledi. Farkında olmadan hepimiz o alanda bulunuyoruz. Virüsten kaçınmayı zorlaştırıyor

Prof. Dr. Toker Ergüder, korona virüsün en çok bulaştığı ortamı söyledi. Farkında olmadan hepimiz o alanda bulunuyoruz. Virüsten kaçınmayı zorlaştırıyor
DSÖ Türkiye Ofisi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlıklı Yaşam Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder, korona virüsün en çok bulaştığı ortama açıkladı. Sigara kullananların korona bulaşma riskinin daha fazla olduğunu belirten Ergüder, “Sigara içilen ortamların bulaş riskini artırdığını belirterek, “Tütün kullanımı, insanların elleriyle yüzüne dokunmaktan kaçınmasını zorlaştırıyor” dedi.

DHA’da yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ofisi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlıklı Yaşam Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder, sigara içilen ortamların bulaş riskini artırdığını söyledi. Prof. Dr. Ergüder, “Tütün kullanımı, insanların elleriyle yüzüne dokunmaktan kaçınmasını zorlaştırıyor. Genellikle sosyal bir aktivite olduğundan güvenli bir fiziksel mesafe kurma olasılığını da azaltıyor. Nargile de ortak kullanım nedeniyle riski artırıyor” dedi.

SİGARA KULLANANLARDA VİRÜSÜN BULAŞMA RİSKİ DAHA FAZLA

Tütün kullanan bireylerde korona virüs bulaşma riskinin daha fazla olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ergüder “Tütün kullanımı insanların elleriyle yüzüne dokunmaktan kaçınmasını zorlaştırıyor, genellikle sosyal bir aktivite olduğundan güvenli bir fiziksel mesafe kurma olasılığını azaltıyor ve nargilede ortak kullanım nedeniyle riski artırıyor” dedi.

6de5e20588e9fb59632cf214962e0977.jpg