Prof.Ercüment Ovalı'ya neden izin verilmiyor: Şapkasında "Türk" yazdığı için mi?

Prof.Ercüment Ovalı'ya neden izin verilmiyor: Şapkasında "Türk" yazdığı için mi?
Korona virüse karşı aşı ve tedavi çalışmaları yürüten Prof.Dr. Ercüment Ovalı, ekibiyle birlikte haftalar süren çalışmasını 23 Nisan’da 2 farklı aşı üretiminin laboratuvar kısmını tamamladık diyerek duyurmuştu. Ovalı’nın, çalışmalara ait detaylı raporun sunulduğunu belirtmesine rağmen bakanlığın sessizliğini koruyor.

Korona virüsüne karşı yürüttüğü aşı ve ilaç çalışmaları ile gündeme gelen Prof.Dr.Ercüment Ovalı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda virüse karşı 2 farklı aşının laboratuvar kısmını tamamladıklarını duyurmuştu.  Ovalı, aşı ile ilgili yaptığı duyurunun ardından ise, “Çalışmalarımıza ait detaylı rapor Bakanlığımız da sunulmuştur.” açıklamasında bulunmuştu.

752x395-ercument-ovali-kimdir-prof-dr-ercument-ovali-nereli-kac-yasinda-ne-doktoru-1587074098018.jpg

Aradan 4 gün geçmesine ve çalışma ile ilgili detaylı raporun sunulmuş olmasına rağmen konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın sessizliğini koruması ise dikkat çekiyor. Yaşanan bu durum ise, “Bakanlık Ovalı’nın çalışmasını dikkate almayacak mı?” sorusunu getirdi.

Konu ile ilgili bakanlık kaynaklarından herhangi bir bilgi alınamazken, söz konusu durum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın daha önce Ovalı’ya tepki gösterdiği de akıllara getirdi.

ercu2-16-9-1587109595.jpg

OVALI MİLLİYETÇİ VE ATATÜRKÇÜ KİMLİĞİ İLE BİLİNİYOR

Prof. Ovalı, bilimsel çalışmalarının yanında milliyetçi- Atatürkçü kimliği ile biliniyor. FETÖ’nin Ergenekon kumpasına uğrayan isimlerden biri olan Ovalı’nın Göktürkçe “Türk” yazan şapkalarla çalışma arkadaşları ile birlikte çektirdiği fotoğraf sosyal medyada gündem olmuştu.

ercumentovalii.jpg

Ovalı, 2018’de kan ve kök hücreden yapay deri üreten buluşuyla bilim dünyasının gündemine oturmuştu.  GQ töreninde aldığı 'Yılın Bilim Ödülü' ödülünü şehit liseli Eren Bülbül ile onu korumak için kendini siper ederken vücuduna isabet eden 41 kurşunla şehitlik mertebesine ulaşan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve Afrin'de terörle mücadele veren Mehmetçik'e adamasıyla da bilinen Ovalı, mezenkimal kök hücreler başta olmak üzere 14 ayrı hücresel tedavi ürününü ülkemize kazandırdı.

İlgili Haberler